Combina agricola Sema 110

Combina agricola Sema 110 – Cum functioneaza? Informatii si caracteristici

Combina moderna este in multe feluri destul de asemanatoare cu primele masini de treierat. Combina agricola Sema 110 este un pic asemenea ca o banda transportoare care aduna cereale si le ruleaza printr-o serie de operatiuni.

Cum functioneaza Combina agricola Sema 110?

Mai intai aduna culturile de cerale, apoi foloseste o pereche de separatoare de cultura precum palnia aflata in combina. Diferite tipuri de cereale necesita diferite operatiuni si acestea pot fi schimbate si personalizate in functie de tipul cerealelor.

Capatul combinei agricole Sema 110 impinge tulpinile de cereale intr-o piesa rotativa, numita o rola de adunat, pe care sunt insirati niste dintii pentru prinsul culturilor.

Tamburul de adnat impinge tulpinile in jos pentru a putea fi taiata in pozitia corecta de catre bara de taiat, care stabileste latimea treieratului chiar din spatele volanului. Odata ce cultura este taiata, un transportor duce cultura intr-un tambur de treierat. Un tambur de treierat poate fi configurat si proiectat in moduri diferite pentru a se potrivi cu anumite culturi.

Ideea de baza este neschimbata de la muncitorii care au treierat de mana acum 200 de ani – acestia bateau tulpinile pentru a elibera cereale si le cerneau pleava.

Conceptul a fost modificat pentru recoltarea si altor tipuri de culturi, cum ar fi porumbul si mazarea. Cereale cad printr-o sita si se colecteaza intr-un rezervor, in timp ce alte resturi si pleava sunt transportate pe un canal numit canal pentru paie si sunt aruncate in spatele combinaei in timpul deplasarii.

Pleava este aruncata pe pamant pentru a ajuta la ingrasarea pamantului pentru anii urmatori. Combina agricola Sema 110 poate fi, de asemenea, conectata la o masina de balotare , care formeaza paiele in baloturi pentru a fi utilizate in alta parte a fermei.In cele din urma, atunci cand rezervorul de cereale este plin, o remorca este trasa pana la marginea combinei si este incarcata cu cereale, astfel incat combina sa-si poata continua treaba. Are un mecanism foarte ingenios, precum si alte combine care au devenit foarte populare de-alungul timpului, un exemplu fiind combina agricola John Deer.

Cum s-au schimbat cobinele de secerat in ultimul secol

Puteti vedea, acum, modul in care combinele de secerat s-au schimbat fata de atunci cand au fost introduse pentru prima oara. In 1900, 38 la suta din forta de munca a Statele Unite se ocupau cu agricultura, dar 100 de ani mai tarziu, doar 3 la suta dintre americani lucrau in domeniul activitatilor agricole. Asta se datoreaza revolutionarii echipamentelor agricole de companii precum International Harvester Company care a creat combina agricola International.