Combina agricola International

Combina agricola International

International Harvester Company (IHC sau IH) este un producator american de masini agricole, utilaje de constructii, vehicule, camioane comerciale si produse de uz casnic si comerciale. In 1902, JP Morgan a cumparat Fabrica de utilaje agricole McCormick si Deering Company, alaturi de alte 3 mici firme de echipament agricol: pentru a forma International Harvester.

International Harvester si-a vandut divizia agricola in 1985 si a fost redenumita Navistar International Corporation in 1986. Odata cu fuzionarea diviziei agricole cu J.I.

Case a luat nastere Case IH. Radacinile Combinelor agricole International Harvester dateaza de la 1830, atunci cand Cyrus Hall McCormick, un inventator din Virginia, a finalizat versiunea sa de seceratoare trasa de un cal, cfare a fost pusa in practica pe parcursul anului 1831, si pentru care a primit un brevet in 1834.

Tmpreuna cu fratele sau Leander J. McCormick (1819-1900), McCormick s-a mutat la Chicago in 1847 si a infiintat Compania de masini agricole McCormick. Combina agricola International McCormick s-a vandut bine ca urmare a practicilor afacerilor de inovatoare.

Combinele agricole International au patruns pe piata odata cu dezvoltarea cailor ferate care ofereau o distributie larga in zonele indepartate pietei.

Compania International Harvester – Cel mai mare influent producator de echipamente de ferma a secolului 20

El a dezvoltat tehnici de marketing si vanzari, dezvoltand o vasta retea de vanzatori instruiti sa poata demonstra functionarea masini in domeniu. Compania International Harvester a fost cel mai mare si cel mai influent producator de echipamente de ferma al secolului 20. Un alt producator influent a fost si combina agricola John Deer, facuta de Deere & Company, care a aparut in 1837.

Materialele de recoltat combinate ale McCormick-International cuprind cea mai mare colectie unica detinuta de Historical Society Archives Wisconsin.

Aceasta colectie masiva include sute de mii de imagini, datand din 1840, create de si pentru McCormick si companiile International Harvester si Cyrus. Aceste imagini reprezinta document din istoria industriei de echipamente agricole, precum si de viata rurala, oraselor mici, arhitectura, fortei de munca industriale, tehnologie, transport si publicitate