Frigidele No Frost

Ce sunt Frigidele No Frost? Ce Inseamna Aceasta Tehnologie?

Progresele tehnologiei din ziua de azi au contribuit la revolutionarea produselor de tip electrocasnic, respectiv a frigiderelor clasice cu sistem de inghetare. In acest fel au aparut celebrele frigidere no frost.

Aceasta inovatie s-a datorat faptului ca frigiderele clasice cu sistem de inghetare influentau foarte mult calitatea alimentelor prin acel strat de gheata care se formeaza pe peretii interiori ai frigiderului.

Solutia in acest sens s-a materializat prin aceste frigidere no frost bazate pe un sistem de functionare care are la baza circulatia sau ventilatia aerului rece.

Aceasta tehnologie folosita in sistemul de functionare a acestor frigidere no frost permite circulatia aerului rece care reduce nivelul de umiditate si previne formarea ghetii pe peretii interiori ai frigiderului. Exista nenumarate modele ce folosesc aceasta tehnologie, de la cele de la Arctic pana la frigiderele Indesit.

Prin acest sistem de racire se elimina functia decongelarii manuale si se prelungeste durata de conservare a alimentelor, eliminand posibilitatea ca alimentele sa se lipesca intre ele sau de peretii frigiderului datorita stratului de gheata care inainte se forma in interiorul frigiderului.

In compartimentele acestor frigidere no frost se mentine o temperatura adecvata conservarii alimentelor, evitand astfel inghetarea alimentelor si a peretilor frigiderului si conservand aroma si substantele/proprietatile nutritive si hranitoare ale acestora. Toate aceste avantaje sunt oferite prin intermediul unui minim de consum de energie de tip clasa A.

Specialistii au reusit sa sporeasca beneficiile acestui tip de tehnologie, introducand pe piata frigidere no frost, dotate cu dublu sistem de ventilatie reusind astfel sa mentina alimentele in conditii optime de temperatura.

Datorita faptului ca aceste frigidere no frost au fost prevazute cu doua coloane de aer, circulatia aerului este cu mult mai eficienta, conditiile de conservare fiind imbunatatite in mod specaculos. Sunt multe companii de produc frigidere no frost, de la frigiderele LG pana la cele Samsung sau Arctic.

Operatiunile de curatare si intretinere a frigiderului nu mai constituie acum o problema.

Curentii de aer rece reusesc sa patrunda in toate colturile frigiderului, reusind sa mentina suprafetele acestuia curate si fara microbe datorita temperaturii scazute. Acest tip de frigidere no frost este adaptat celor care nu detin suficient timp pentru a dezgheta frigiderul in mod regulat.

In viitor, producatorii de frigidere isi doresc sa scoata la vanzare cat mai multe frigidere no frost si treptat sa elimine din magazine frigiderele clasice su sistem de inghetare, pentru ca toti clientii sa se bucure de confortul unui astfel de frigider.