Mallorca – cele mai bune plaje

Mallorca – cele mai bune plaje din Palma de Mallorca

Cala Millor este una dintre cele mai populare statiuni de pe coasta de est a insulei Mallorca. Distanta fata de Palma, capitala insulei: aproximativ 90 de kilometri.

Cu cinzeci de ani in urma, Cala Millor era un tarm acoperit de dune de nisip. Acum a devenit una dintre cele mai cautate locuri din Mallorca. Principala atractie a statiunii sunt plajele cu nisip fin, incepand de la Cala Bona pana la Cala Millor (aproximativ 2 kilometri de plaje).

Datorita distantei fata de aeroport (90km), Cala Millor este foarte populara printre turistii nord-europeni. In timpul verii, insa, statiunea este plina de viata, fiind preferata de familiile cu copii care fug departe de lumea agitata a discotecilor si a barurilor.

Hoteluri in Cala Millor

Primele hoteluri in Cala Millor au inceput sa apara in 1930, insa turismul a inceput dezvoltarea, cu adevarat incepand cu 1980. Considerata a fi una dintre cele mai bune plaje din Mallorca, in Cala Millor s-a inceput construirea unor hoteluri de top.

Am incercat sa intocmim o lista a celor mai bune hoteluri din Cala Millor.

1.Iberostar Millor 4*

Hotel exclusiv doar pentru adulti. Hotelul este situat la 140 m de promenada. Fiecare camera este dotata cu aer conditionat, balcon, TV LCD, birou, minibar si un seif (cu taxa). Wi-Fi-ul este disponibil pe intreaga proprietate.

2.Hipotels Flamenco 4*

Un hotel modern situat la 2 minute de plaja. Hipotels Flamenco 4* are avantajul unor facilitati acordate turistilor, gen: piscina in aer liber, centru fitness, acces gratuit WI-FI. Bucataria restaurantului Hipotels Flamenco ofera o varietate mare de preparate calde si reci. Spectacolele cu muzica live sunt nelipsite.

3.Hipotels Bahia Grande 4*

Este un impresionant hotel de 4 stele, situat in Cala Millor, chiar vizavi de plaja. Acest hotel confortabil are 159 de camere repartizate in doua cladiri cu sase, respectiv sapte etaje.

Bahia Grande este un hotel de apartamente. Fiecare hotel este luminos si dotat cu aer conditionat. Toate au balcon privat, TV prin satelit si seif. Bucataria este utilata cu frigider si cuptor cu microunde.

La Bahia Grande puteti admira o gradina superba, iar relaxarea va avea loc pe o terasa la soare langa piscina cu sezlonguri si umbrele.

4.Hipotels Hipocambo Palace & SPA 5*.

Acest complex luxos situat la 4 minute de mers pe jos pana la plaja, este inconjurat de gradini tropicale cu o suprafata de aproximativ 2 hectare. Nisipul alb si fin al plajei din fata hotelului este cel mai bun loc pentru o relaxare in vacanta voastra in Mallorca.

Turistii care doresc sa ramana activi si pe perioada sejurului, au la dispozitie 6 terenuri de tenis cu zgura. Copiii se pot distra la piscina sau la locul de joaca special amenajat pentru ei.

5.Hipotels Hipocampo Playa 4*

este situat chiar pe plaja din Cala Millor. Hipcambo Playa este locul ideal pentru o vacanta de familie. Copiii beneficiaza de programele de distractie oferite de echipa de animatori a hotelului. Adultii pot opta pentru o relaxare la sauna sau la cada cu hidromasaj.

Ce putem vizita in vacanta in Mallorca-Cala Millor

1. Porto Cristo

Vechiul port de pescari Porto Cristo este situat la capatul unui golf lung, la varsarea raului El Rivet, in mare. In prezent este o statiune agreabila pentru familii, insa in sec. XIII era un port maritim al orasului Manacor din interiorul insulei.

2. Coves del Drac

La aproximativ 2 kilometri de Porto Cristo se gasesc „Pesterile dragonului”. Acestea sunt considerate una dintre comorile insulei Mallorca. Ele au fost explorate, de abia incepand cu anul 1896. Coborand sute de trepte luminate slab, printre stalagmite si stalactite te trezesti in fata unuia dintre cele mai mari lacuri subterane din lume.

Lacul are o lungime de 177 m, o latime de 40 m si o adancime de 30 m. Aici veti asista la adevarate concerte de muzica clasica, scena fiind improvizata din barci ce plutesc pe luciul apei. Pe tot timpul spectacolului muzica si lumini. Fabulos !

La sfarsitul specacolului puteti opta pentru o plimbare pe lac pe sub bolta de stalactite