Cositoarele rotative

Cositoarele rotative

O cositoare rotativa este o masina de tuns care are lame care se invart in jurul unui punct pivot central. Lamele se invart la un unghi paralel cu solul si taie iarba cu viteza creata de lama de filare. cositoare rotative reprezinta una dintre cele mai comune tipuri de cositori existente in prezent, folosite cam peste tot, si pe toate tipurile de gazon.

Multi obisnuiesc sa confunde cositoarea rotativa cu cositoare tambur, dar exista diferente distincte. Cositoarele tambur se invart perpendicular pe sol, sau vertical. Confuzia poate fi cauzata de faptul ca oamenii pot vedea efectiv cositoare tambur invartindu-se, ceea ce nu inseamna ca ar fi vorba despre o cositoare rotativa O alta diferenta importanta intre cele doua este modul in care sunt alimentate.

O cositoare rotativa este fie propulsata de un motor pe benzina sau un motor electric (precum o moto cositoare). Nici una nu este alimentata manual, cum este cazul cositoarelor tambur. Fie cu benzina sau electrice, lama inca se roteste la acelasi unghi paralel cu solul pentru toate cositoarele rotative.

Cele mai multe persoane sunt familiarizate cu cositoarele rotative pur si simplu din cauza faptului acestea sunt mai des intalnite si oamenii in general sunt obisnuiti cu ceea ce intalnesc in viata de zi cu zi. Majoritatea cositoarelor sunt operate din mersul pe jos pe cineva impinse din spatele lor, sau in alte cazuri fiind nevoie decat sa le ghideze. Unele pot fi autopropulsate