Ce trebuie facut dupa obtinerea avizului RADET

Ce trebuie facut dupa obtinerea avizului RADET

Cu avizul RADET (referatul tehnic de specialitate pentru debransare) se merge la administratia blocului pentru a fi aplicata stampila asociatiei de proprietari. Trebuiesc si semnaturile vecinilor: stanga, dreapta, sus, jos.

In referatul tehnic de specialitate privind debransarea se specifica: in atentia sectiei de distributie sector ……. telefon ………. unde se telefoneaza pentru a se afla adresa exacta a respectivei sectii de distributie RADET de sector.

Se merge la sectia de distributie sector ……. la serviciul APS (agenti prestari servicii) cu copie dupa referatul tehnic de specialitate privind debransarea (semnat de asociatie si vecini) pentru obtinerea devizului de debransare (contravaloarea manoperei pentru debransarea efectiva).
Se merge la RADET in strada ……. la serviciul aprovizionare, se plateste taxa de debransare unde se primeste factura si chitanta.

Cu copii de pe factura si chitanta, se merge inapoi la sectia de distributie sector …….. si se stabileste data la care agentii RADET se vor deplasa pentru debransare sau pentru constatarea debransarii apartamentului in cauza (intocmire proces verbal de debransare).

Alegerea tipului de centrala termica

Obligatoriu la apartamente de bloc cu tiraj fortat si camera etansa de ardere. La apartamente din vile nu este recomandat sa montati tiraj natural si camera deschisa de ardere, chiar daca exista cos de la vechea soba.

Montajul unei centrale cu tiraj natural si camera deschisa de ardere implica multe dezavantaje fata de o centrala cu tiraj fortat si camera etansa.

In primul rand autorizatiile de la gaze, pentru tiraj natural aveti de indeplinit mai multe conditii decat la tiraj fortat, aerul necesar arderii se ia din camera, fata de tiraj fortat unde se ia de afara, tirajul cosului trebuie asigurat, la tiraj natural (nu prea mai sunt cosari) pe cand la tiraj fortat se face cu un ventilator exhaustor etc.

La tiraj fortat camera etansa de ardere poate fi conventionala sau in condensatie. Acum depinde de buget si de dorinta dumneavoastra, diferentele de costuri initiale fiind semnificative.