Conductele de incalzire si montarea instalatiei

Conductele de incalzire si montarea instalatiei

Debransare termoficare se poate realiza doar in perioada in care nu este furnizat agent termic. Pentru realizarea acesteia se depune o cerere la Asociatia de proprietari, care trebuie aprobata.

Dupa caz, pentru realizarea debransare termoficare, este nevoie sau nu de referatul tehnic de specialitate. Este nevoie de acest referat in momentul in care blocul din care face parte respectivul apartament nu este contorizat.

In schimb, atunci cand blocul este contorizat, nu este nevoie de acest referat, ci este de ajuns doar cererea.

In urma referatului tehnic pentru debransare termoficare se hotarasc efectele modificarilor si se stabileste modul de inregistrare si de incasare a consumurilor.

Asociatia de proprietari nu poate refuza debransarea individuala

Asociatia de proprietari nu poate refuza debransarea individuala, ci poate hotara cu privire la efectele ei. Dupa ce se ia o hotarare, se realizeaza operatiunea de debransare termoficare. Aceasta debransare termoficare se face de catre orice firma specializata, desi in unele orase, cum ar fi in Pitesti, aceasta poate fi facuta doar de catre principalul furnizor de energie termica.

Se foloseste expresia ,,conductele de incalzire’’, nu tevile, pentru ca tevile sunt cele care stau afara in rastel, insa, când sunt montate, ele devin conducte.

Se folosesc cele din cupru pentru instalatii aparente, polipropilena pentru instalatii ingopate si pexal (multistrat) pentru lucrari in regim rapid, simple sau considerate mai ,,ieftine’’.

Firma autorizata ISCIR pentru montaj va finaliza executia instalatiei si va incheia Procesul Verbal de Probe la Rece. Acest act impreuna cu copia dupa autorizatia lor ISCIR o veti pune la dosar. Firma autorizata ANRGN, executa instalatia de alimentare cu gaze naturale si, atentie, racordeaza toti consumatorii de combustibil gazosi.

Finalizeaza cu Procesul Verbal de Punere in Functiune a instalatiei de utilizare si montarea contorului de gaz. La punerea in functiune este prezent si un reprezentant de la DISTRIGAZ (distribuitorul de combustibil gazos respectiv pentru alte zone).

in cazul in care firma montatoare nu poate face punerea in functiune si autorizarea functionarii, pe certificatul de garantie al centralei aveti centrele de asistenta si service care pot face Punerea in Functiune a centralei.

Aceste centre (societati comerciale) sunt autorizate ISCIR pentru PIF si Service si pot fi autorizate (nu obligatoriu) si pentru Verificarii Tehnice Periodice si Autorizatii de Functionare VTP si AF. Punerea in functiune este asigurata gratuit (verificati) pentru majoritatea centralelor. in mod obligatoriu cititi detalierea operatiunilor care se fac la punerea in functiune.

Autorizarea functionarii centralei termice se face de obicei cu societatea care a facut punerea in functiune a centralei. Aceasta autorizare reprezinta de fapt luarea in evidenta ISCIR a centralei dumneavoastra si, de obicei, este contra-cost.