Cum se face debransarea in Bucuresti

Cum se face debransarea in Bucuresti

Numarul celor care apeleaza la debransare Bucuresti este in continua crestere. Motivele sunt cat se poate de cunoscute si de firesti.

Cresterea permanenta a pretului energiei termice date de stat, la care se adauga multe alte neajunsuri, precum ineficienta acestui sistem de incalzire, pierderile mari de caldura, dependenta de ceilalti vecini care au datorii, ii determina pe cei mai multi sa aleaga drept unica solutie debransare Bucuresti.

Daca investesti timp si bani in debransare Bucuresti, vei avea parte de numeroase beneficii, cele mai multe dintre ele fiind vizibile in foarte scurt timp. Beneficiezi de caldura pe toata perioada zilei si a noptii, fara intreruperi sau scaderi de temperatura impuse de altii.

Prin debransare Bucuresti si instalarea unei centrale de apartament poti avea parte si de o prima de debransare din partea unor firme care produc astfel de echipamente, atat timp cat achizitionezi produsul de la ei.

R.A.D.E.T. ramane principalul furnizor de apa calda si de incalzire centralizata

In pofida numeroaselor cereri de debransare de la reteaua de termoficare electrica din Capitala, R.A.D.E.T. ramane principalul furnizor de apa calda si de incalzire centralizata.

Bazandu-se pe principiul Producere in Cogenerare + Distributie Centralizata = Dezvoltare Durabila. Reprezentantii R.A.D.E.T. nu sunt ingrijorati de cresterea semnificativa a cererilor pentru debransarea de la serviciile furnizorului de stat, deoarece in prezent mai sunt aproximativ 1.250.000 de bucuresteni care le folosesc inca serviciile.

Motive in plus pentru care cei de la R.A.D.E.T. sunt increzatori sunt dificultatea demersului care trebuie efectuat in cadrul procesului de debransare si costurile ridicate necesare realizarii proiectului de debransare ce ajung la sume de pana la 900 RON, cele destinate verificarii acestuia si taxa aferenta cuprinsa intre 45 si 85 de lei.

Acordul asociatiei de proprietari de care apartine respectiva locuinta constituie uneori un impediment, deoarece debransarea unei anumite locuinte de la sistemul de caldura poate duce la pierderi semnificative in acest sens vecinilor ce au pereti comuni cu locuinta in cauza.

Motivul principal pentru care cererile de debransare s-au triplat in ultimul an in Bucuresti

Motivul principal pentru care cererile de debransare s-au triplat in ultimul an in Bucuresti este scumpirea gigacaloriei si implicit a intretinerii cu pana la 70% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Desi subventia pentru caldura in cazul unui apartament cu doua camere este in prezent aproximata la 120 lei (inclus TVA), acesta nu este un motiv suficient de puternic pentru ca bucurestenii sa ramana la sistemul de termoficare centralizat, multi dintre ei recurgand la metode alternative precum sistemele independete bazate pe gaze naturale (centrale proprii), care desi in primul an nu aduc reduceri semnificative, isi vadesc utilitatea in anii care urmeaza.

In urma majorarii tarifelor la energia termica din ianuarie a.c. cu un procent de 9,1%, pretul gigacaloriei a ajuns la 146,13 RON, furnizarea apei calde si a agentului termic devenind una dintre cele mai importante probleme in Bucuresti. C

ei mai multi bucuresteni beneficiaza de un unic furnizor, acesta fiind R.A.D.E.T., furnizor ce de multa vreme nu mai este considerat unul „ieftin” Locatarii cu venituri modeste isi permit cu dificultate serviciile aferente incalzirii dar li se promit din partea stautului anumite sume compensatorii.

Multitudinea de firme care ofera servicii ce cuprind documentatia completa de debransare de la R.A.D.E.T. ii scutesc pe solicitanti de efort in schimbul unei sume ce variaza intre 700-1000 RON.