taxa auto pentru autoutilitare

Care este taxa auto pentru autoutilitare

Autoutilitarele sunt vehicule cu tonaj mai mic decat camioanele ce sunt destinate transportului de marfa sau de oameni. Autoutilitarele au anumite caracteristici care le separa de autovehicule. In functie de aceste caracteristici ale autoutilitarelor se calculeaza si taxa auto. Taxa auto la autoutilitare este obligatorie.

Taxa auto la autoutilitare difera in functie de scopul autoutilitarei. De exemplu, tava auto la autoutilitare de transport persoane va fi diferita fata de taxa auto la autoutilitarele de transport marfa.

Caractersiticile dupa care se calculeaza taxa auto la autoutilitare

Caractersiticile dupa care se calculeaza taxa auto la autoutilitare nu sunt foarte diferite de cele ale unui automobil. Taxa auto la autoutilitare se va calcula, in primul rand dupa capacitatea cilindrica a acestora. In al doilea rand se vor lua in calcul normele de poluare.

Taxa auto la autoutilitare se calculeaza si in functie de vechimea acestora si de emisia de dioxid de carbon. In februarie 2011 normele privind taxa auto la autoutilitare s-au modificat. Pentru a putea circula pe drumurile publice proprietarii trebuie sa plateasca taxa auto la autoutilitare.

Taxa auto pentru autoutilitare trebuie achitata indiferent daca autoutilitara este noua, aflata in primul an de la fabricatie, sau este foarte veche.

De asemenea, taxa auto la autoutilitare trebuie achitata si daca autoutilitara respectiva este cumparata la second hand.
Autoutilitarele sunt foarte des intalnite. Le folosim si ne sunt necesare aproape in fiecare zi.

In cazul in care taxa auto pentru autoutilitare nu este achitata, atunci aceste autoutilitare Mercedes, Iveco, Peugeot etc circula ilegal. De aceea, pentru a isi putea desfasura activitatea, orice proprietar de autoutilitare trebuie sa ia acest lucru in considerare. Daca emisiile de dioxid de carbon si normele de poluare sunt ridicate, atunci taxa auto pentru autoutilitarele de acest gen va fi mai costisitoare.