Firme care se ocupa cu debransarea

Firme care se ocupa cu debransarea, asociate R.A.D.E.T

Locuitorii Bucurestiului trebuie sa apeleze la o firma debransare Radet care sa fie agreata si aprobata de principalul furnizor de energie termica din capitala.

In mod contrar, daca este aleasa o firma la intamplare, care nu are certificarea necesara, cel care a cerut debransarea poate fi amendat cu sume de pana la 1000 de lei. Trebuie sa te interesezi ce firma debransare Radet poti solicita pentru ca debransarea din apartamentul tau sa se faca legal, fara probleme ulterioare.

O firma debransare Radet trebuie cautata si chemata pentru debransare pe perioada sezonului cald, atunci cand nu este furnizat agent termic. Daca in Bucuresti ai la dispozitie mai multe variante de firma debransare Radet dintre care poti alege, in alte localitati, debransarea poate fi facuta doar de catre principalul furnizor de caldura din oras.

In caz contrar se dau amenzi, iar persoanele care au apelat la alte firme sunt descoperite in momentul in care acestea fac plangere la furnizorul de energie termica pentru faptul ca nu au fost scosi de pe lista celor care folosesc energia termica data de stat.

Printre articolele de lege ce trebuie respectate in cazul desprinderii de la serviciile de incalzire in sistem centralizat (mai bine cunoscuta sub numele de debransare), se numara si alineatul 3 din art. 42 din care vom mentiona doar secventa reprezentativa pentru acest articol si anume: „debransarea se va efectua de catre R.A.D.E.T. sau de catre o firma autorizata A.N.R.S.C., fara nici un fel de modificari asupra instalatiei aferenta cladirii”.

Deoarece procesul de debransare a devenit extrem de solicitant si anevoios, atingand aproape statutul de algoritm, datorita pasilor ce trebuie urmati si documentatiei necesare, din ce in ce mai multe firme se ofera sa faca aceasta treaba in locul Dumneavoastra in schimbul unei sume „modice”.

Exista nenumarate societati / firme care proiecteaza, avizeaza si executa documentatia completa in cazul unei debransari Radet. In aceasta activitate se includ: cererea de debransare, proiectul avizat de proiectantul initial al cladirii sau expertiza tehnica realizata de catre un expert tehnic atestat,atat de necesare in cazul interventiilor la constructiile existente in cazul unor lucrari precum: reconstruire, extindere sau consolidare, verificari, autorizatii.

Competitia acerba dintre firmele asociate Radet, face ca termenul de constituire a procesului de debransare sa devina din ce in ce mai mic, ajungand chiar si la 3-4 zile, problema rezolvandu-se repede si rezonabil in cele mai multe cazuri (cel putin asta sustin societatile autorizate).

Cat costa?

Pretul poarta, de asemenea, peste tot, eticheta care-l catalogheaza drept cel mai mic de pe „piata”. Uneori in acest pret sunt incluse chiar si servicii suplimentare aferente instalarii gazelor sau a echipamentelor termice.

Unele firme efectueaza lucrari in orice sezon, altele prefera evitarea sezonului rece datorita dificultatilor pe care le pot intampina.

Pentru a argumenta preturile piperate dar si pentru a-si atrage mai multi clienti, firmele ce se ocupa si cu debransarea Radet ii asigura pe cetateni ca au dreptul de a-si alege ce sistem de incalzire doresc, nu unul impus si ii indeamna sa foloseasca si sa aleaga din marea varietate de servicii aflate pe piata, ce li se potriveste cel mai bine in functie de veniturile de care dispun, pentru a-si consolida nivelul de trai.