Autorizatii ce reglementeaza instalarea unei centrale termice

Autorizatii ce reglementeaza instalarea unei centrale termice

Primul lucru cu care va confruntati este legislatia, veti afla ca nu puteti face dumneavoastra aceasta instalatie, ci numai firme autorizate ISCIR pentru montajul centralelor termice.

Aceste firme pot executa montajul instalatiei de incalzire, cu radiatoare, tevi si centrala, practic toata instalatia mai putin alimentarea centralei cu combustibil gazos. Aici este nevoie de alta firma care trebuie sa fie autorizata… de data asta de catre ANRGN – Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Gazelor Naturale (www.anrgn.ro).

Executia fara proiect nu se poate

Dar executia fara proiect nu se poate, asa ca trebuie sa cautati firme autorizate pentru proiectare instalatii de gaze naturale. Nu uitati de debransarea de la furnizorul local de energie termica. Alegerea firmelor cu care veti lucra o faceti dumneavoastra, probabil pe baza unor recomandari de la cunostinte care au trecut prin etapele respective, sau direct.Este poate cea mai dificila hotarâre pe care o veti lua, pentru ca lucrurile pot merge de la foarte bine la dezastruos.

Ultima autorizare se face la sfârsit

Am terminat cu autorizatiile? Nu, dar pentru moment este suficient, Ultima autorizare se face la sfârsit, nu este o mare problema, se rezolva foarte simplu, este autorizarea functionarii centralei termice care in general este realizata de firma care monteaza centrala termica.

Puteti opta ca firma care urmeaza sa execute lucrarea dumneavoastra de incalzire sa dispuna de toate autorizatiile prezentate mai sus! Asa o sa realizati o economie de timp, bani si nervi !