Totul Despre Palma de Mallorca

Totul Despre Palma de Mallorca

Insula Mallorca poate fi considerata cea mai populara destinatie turistica din Europa, mare parte datorandu-se varietatii uimitoarelor sale peisaje, climei calde mediteraneene, ospitalitatii poporului insular, patrimoniului sau cultural bogat si bogatiei de alimente si bauturi specifice insulei.

Mallorca este cea mai mare dintre insulele Baleare, fiind situata in mijlocul grupului, cu Menorca la nord si Ibiza la Sud. In Mallorca descoperim cele mai diversificat peisaje dintre toate insulele mediteraneene, cu munti inalti, impaduriti in partea de nord (Sierra de Tramuntana), si campiile agricole bogate in centru.

Situata intr-un golf natural frumos, Palma, capitala insulei, cu o populatie de peste 300.000 de locuitori se distinge prin frumusetea si unicitatea monumentelor istorice si culturale, pe care le gasim mai mult in Cartierul Gotic, cartier cu o arhitectura extraordinara, dar si un orizont cu vedere la modernul port de la Marea Mediterana, unde zilnic stau ancorate sute de yahturi luxoase .

Mai multe despre Palma de Mallorca

Inca de la mijlocul secolului al XIX-lea turistii straini au inceput sa descopere farmecul Insulelor Baleare.

Timp de cinci luni Aurora Dupin, baroneasa Dudevant, cunoscuta sub numele pseudonimul George Sand si compozitorul Frederic Chopin au locuit si inaugurat o noua era turistica in Mallorca. Cartea lui George Sand O iarna in Mallorca , a fost prima din ceea ce astazi reprezinta o adevarata literatura de calatorie prin insule.

Acestor mari artisti, au urmat scriitori precum Charles Wood, Gaston Vouillier si excentricul arhiduce Louis Salvador de Hasburg Bourbon. Un val constant de scriitori si artisti au continuat sa viziteze Mallorca si Ibiza.

Incepand cu anul 1960 s-a produs o adevarata invazie turistica, transformand insula in cea mai avansata statiune de vacanta din Mediterana.

Se poate afirma ca Mallorca este mai degraba a britanicilor,irlandezilor si germanilor decat a spaniolilor si asta nu numai datorita deselor vacante in Mallorca pe care si le petrec aici, insa au reusit sa imprime acestor locuri modul lor de viata relaxata. Orasul Palma se afla in sud-vestul insulei, in golful Palma.

De-a lungul golfului gasim cele mai importante statiuni ale insulei: Palma Nova, Magalluf, Arenal, C’an Pastilla, Playa de Palma. Clima mediteraneeana calda insulara si briza marii racoritoare fac din acest loc un adevarat paradis turistic, unde an de an este vizitat de cati mai multi turisti europeni si nu numai.

Speram ca descrierea despre Palma de Mallorca facuta de echipa noastra sa va aduca un plus de cunostinte despre aceasta destinatie minunata si sa alegeti o vacanta aici.