Mallorca, perla Mediteranei

Mallorca, perla Mediteranei

De la Playa de Palma la El Arenal veti fi impresionati de o imensa plaja de nisip auriu scaldata de apele cristaline ale Marii Mediterane. Intre C’an Pastilla si El Arenal gasim 5 kilometri de plaje de nisip fin.
Golfurile din Palma nu au doar plaje de nisip si hoteluri.

De-a lungul imenselor promenade gasim numeroase locuri de distractie si de petrecerea timpului liber. Atmosfera tipic mediteraneana din restaurante, forfota din magazine si animatia din cluburi si discoteci transforma Insula Mallorca intr-o destinatie de vacanta fermecatoare pentru orice categorie de turisti.

Pe site-ul agentiei de turism Oltextur veti gasi o gama diversificata de oferte Mallorca sau last minute Mallorca, la preturi incredibil de mici pentru aceasta destinatie, vanata nu numai de turisti din toate colturile Europei, insa si de artisti, actori sau scriitori.

Numerosi actori de la Hollywood si-au cumparat aici case de vacanta, iar unul dintre marii compozitori ai perioadei romantismului, Frederick Chopin, a trait o vreme pe insula si a compus cateva piese, inspirat fiind de idila avuta cu marea scriitoare de origine franceza, George Sand.

Mallorca o destinatie plina de contraste

Mallorca nu este o destinatie de vacanta doar pentru plajele de nisip auriu, fine, largi ce se intind dincolo de apele azurii ale Mediteranei.

Peisajul sau natural foarte variat. Stancile impresionante ale lantului muntos Serra de Tramuntana. Stancile abrupte care se unesc cu marea in golfulete si satele pitoresti amplasate intre terasamentele vechi de cateva secole sunt adevarate frumuseti ale unei insule Mallorca, cea mai mare dintre cele cinci Insule Baleare.

Ce vizitam in Mallorca

Daca in cele sapte zile a unei vacante in Mallorca nu vizitati cel putin doua dintre coastele principale ale insule Mallorca, inseamna ca trebuie sa va reantoarceti pe aceasta insula mirifica pentru a-i cunoaste toate frumusetile. Exista nenumarate locuri de vizitat in Palma de Mallorca.

Distantele dintre localitati sunt usor de parcurs pe insula Mallorca. Asa ca cel mai ieftin si mai comod este sa inchiriati o masina. Inchirierea unei masini pe insula se face direct la receptia hotelului unde sunteti cazati si costa intre 20-30 euro/per zi. Asta in functie de marca si capacitatea cilindrica a masinii. Soselele ce leaga Palma de celalate orase ale insulei nu sunt aglomerate, nici cel putin vara, asa ca alegem ca prim obiectiv

 

Mallorca o destinatie plina de contraste

Odata ce turismul a inflorit in Mallorca, Golful Palma, care are doua terasamente cu nisip alb impecabil, pe o lungime de 30 km. Acesta a devenit irezistibil, iar statiunile insirate de-a lungul coastei au devenit destinatii ideale pentru vacante ieftine in Mallorca.

La vest de Golful Palma

Pornim cu Volkwagen-ul 4, inchiriat pentru 20 euro per zi, pe soseaua de centura care se continua la Porto Pi cu Autostrada MA-1. Ajungem dupa putin timp la iesirea spre Cala Major, acolo unde familia regala isi are resedinta de vara. Gasim cu greu un loc de parcare pe soseaua ingusta ce urca dinspre mare. Curiozitatea ne indeamna pasii spre cel mai luxos hotel din zona- Hotel Hipocampo Palace, un hotel de 5 stele situat la doar 150 m de plaja din Cala Major. Elegantul hotel detine o suprafata de 12.000 mp de gradini exotice, terenuri de tenis, de golf, servicii medicale si toate cele trebuincioase unei vacante de lux.

Drumul de coasta il parcurgem kilometru cu kilometru cu micuta noastra masina, traversand rand pe rand statiunile Sant Agusti, un mic port pentru iahturi, percum si aglomeratul Ses Illetas, ajungand in cele din urma intr-o zona pietroasa, la exclusivistele Bendinat si Portalas Nous. Apartamentele stau inghesuite pe panta, gata sa cada unele catre altele spre fabulosul Puerto Portalas, creat prin modelarea falezei. Aici, totul pare elegant, iesit din comun.

Puerto Portals

Plajele cu nisip reapar in statiunile Costa d’En Blanes. Aici se afla popularul Delfinariu Marineland si Palma Nova ce se contopeste cu impresionanta Magaluf.

Magaluf, statiunea englezilor

Magaluf este o statiune a contrastelor. Cunoscuta ca o destinatie a englezilor, in care noaptea centrul orasului este invadat de catre amatorii de alcool, clienti fideli ai barurilor si discotecilor din zona pietonala, ziua, pe plaja larga de nisip ii gasim intinsi la bronzat pe imensele prosoape de plaja.

Drumul strajuit de pini ne conduce spre sud, catre frumosul golf Portalas Vells. Portalas Vells a reusit in ultima perioada sa evite dezvoltarea agresiva a turismului in zona.

Printre stancile din zona descoperim pesteri imense datate inca din perioada romanilor. Aici se organizeaza excursii scurte cu vaporase pana la debarcaderul din Magaluf.

Plaja nudista din Mallorca

Avem o veste buna si pentru nudisti. Desi nu ne-am putut permite sa facem fotografii, in apropiere am descoperit si prima plaja nudista din Mallorca.

Pentru cea de-a doua zi a explorarii insulei Mallorca, ne planificam o plimbare pe langa poalele muntilor Serra Tramuntana, pornind din Andratx pe soseaua M-10. Drumul este unul destul de greoi, cu multe serpentine periculoase, serpuind pana spre varful muntelui.

O mica plimbare prin cluburile din Magaluf

Pana dimineata , ne permitem o mica plimbare prin cluburile din Magalaful, pentru a lua mai bine pulsul acestei renumite destinatii de vacanta din Mallorca.