Totul despre cositoarele electrice

Totul despre cositoarele electrice

Cositoarea electrica a devenit la fel de mult ca o parte a vietii moderne ca orice alt aparat de uz casnic. Este o inovatie foarte utila si de economisire a timpului, care are o istorie bogata. De la inceputurile sale inovatoare in 1830, cositoarele au evoluat treptat in ceea ce sunt astazi.

Predecesorii

In 1830, inginerul englez Edwin Beard Budding a inventat cositoarea, care cuprindea initial un set de lame montate pe un cadru cu roti. La un astfel de mecanism simplu din fonta, cositoarele erau masinarii cu roti laterale – inclusiv roti din fonta pe fiecare parte – care au devenit populare in anii 1890 in Europa si America de Nord.

Modalitatea de alimentare

Prin anii 1890, cositoarele usoare si cositoarele alimentate cu abur au fost introduse pe piata. Una dintre primele companii care sa produca cositoare cu un motor alimentat a fost Atco.

A fost una dintre cele mai de succes companii din industria auto, dupa ce a introdus cositoare sale Atco cu motor in 1921. Cositoarele au fost alimentate de un motor pe benzina si incorporate cu o versiune primitiva de taiere rotativa, un mecanism in care palete se rotesc pe o axa verticala.

Motorul electric

Desi sistemul de taiere rotativ a fost folosit in modelele anterioare, nu a fost pe deplin dezvoltat pana in anii 1930 cand cositoare au devenit mai puternice si mai mici. C.C. Stacy, un fermier din regiunea Midwest a Statelor Unite, a devenit un inventator atunci cand a incercat sa-si alimenteze cositoarea proprie cu utilizarea unui motor electric.

De asemenea, el a incercat sa avanseze proiectarea de lame. Eficienta motorului sau electric, cu toate acestea, a fost limitata de faptul ca el a folosit lame care nu erau potrivite pentru taiatul ierbii si alte plante.

Lamele rotative

Cand doua mecanismele de taiere-role (taiere orizontala) si rotativ (taiere verticala) au fost concepute, modificate si perfectionate, cositoare au inceput sa castige popularitate. Toate cositoarele au inceput sa lucreze prin metoda de a permite motorului sa controleze puterea de rotatie a lamelor, oferind o taiere puternica si precisa.

Cositoarele fara fir

Primele motoare electrice au avut capacitatea de tundere limitata de un cablu de alimentare, asadar cositoarele manuale erau mai apreciate. Mai tarziu, au aparut cositoarele electrice fara fir, utilizand baterii ca o sursa de putere. Aceasta inovatie le-a facut mult mai practice si mai raspandite decat pana atunci