Totul despre anvelopele autoutilitare

Totul despre anvelopele autoutilitare

Anvelopele pentru autoutilitare permit o mai buna performanta vechicolelor, oferind o flexibila perna care absoarbe socul pastrand in acelasi timp roata in contact strans cu solul. Materialele fundamentale de anvelope pentru autoutilitare sunt din cauciuc sintetic, cauciu natural, tesaturi, sarma.

La acestea se mai adauga si alte substante chimive. Anvelopele pentru autoutilitare ofera tractiune. Marea majoritate a anvelopelor pentru autoutilitare sunt pneumatice. Aceste anvelope pneumatice mai sunt folosite si pentru autoturisme, camioane, excavatoare, biciclete sau aeronave.

Banda de rulare la anvelopele pentru autoutilitare vine in contact cu suprafata drumului. Banda de rulare este un cauciuc gros, poate avea inele de agatat, goluri, striatii etc. Acestea sunt importante pe timp de ploaie, noroi, zapada.

Anvelopele pentru autoutilitare sunt anvelope de inalta performanta concepute pentru a fi utilizate atunci cand autovehicului este incarcat. Ele au un compus de cauciuc moale pentru o tractiune imbunatatita.

Anvelopele pentru autoutilitare pot fi proiectate pentru a oferi performante mai bune in conditii de temperatura scazuta

Anvelopele pentru autoutilitare pot fi proiectate pentru a oferi performante mai bune in conditii de temperatura scazuta, de exemplu anvelope de autoutilitare pentru noroi sau zapada. Rolul acestor anvelope de autoutilitare este de a oferi o mai buna aderenta pe zapada si gheata.

Acestea nu sunt anvelopele de autoutilitare de iarna. Anvelopele de autoutilitare de iarna sunt concepute pentru a accepta instalarea structurii metalice pentru tractiune suplimentara pe drumurile inghetate.

Mai exista si anvelopele de autoutilitare de noroi, care au un design mare pentru a raspandi greutatea vehiculului pe o suprafata mai mare pentru a preintampina scufundarea in noroi.

Anvelopele de autoutilitare second hand sau noi all season fac un compromis intre drumurile uscate si cele umede. Anvelopele de autoutilitare all season nu sunt nici anvelope excelente de vara si nici de iarna. De obicei sunt echipament original pe autoutilitarele comercializate. Acest lucru se datoreaza comoditatii majoritatii producatorilor.