Prezervativul pentru doamne

Toata lumea a auzit despre prezervativ, despre rolul acestuia, despre functiile pe care le are. Prezervativ pe net, in farmacii, in supermarket, la tonomate! Sunt foarte multe locuri din care pot fi cumparate prezervativele. Prezervativul este un produs care este asociat, in 99% din cazuri, cu partea masculina insa, in ultimii ani, au aparut pe piata si prezervativele pentru femei.

Ce este prezervativul feminin?

Acest prezervativ pentru doamne si domnisoare este un fel de punguta care se introduce in interiorul vaginului inainte de initierea relatiei intime cu partenerul. Scopul sau este de a preveni sarcinile nedorite si transmiterea infectiilor de natura sexuala. Desi studiile care s-au facut asupra acestui produs nu sunt suficiente, se considera ca utilizarea lor corecta si frecventa ar stopa acest fenomen.

La fel ca in cazul prezervativului masculin si cel feminin actioneaza ca o bariera si nu lasa sperma sa patrunda in interiorul vaginului. Astfel, ovulul nu poate fi fecundat de catre spermatozoizi.

Cum arata un prezervativ feminin?

Acest prezervativ este prevazut cu cate un inel flexibil la ambele capete, iar unul dintre acestea este inchis. Aici, inelul sta in dreptul colului uterin si rolul sau este de a impiedica prezervativul sa iasa din vagin in timpul actului sexual. Inelul de la celalalt capat este mai mare si ramane in exteriorul corpului.

Cand se introduce prezervativul feminin?

Femeia poate sa insereze prezervativul cu aproximativ 6-7 ore inainte de a initia actul sexual, urmand ca dupa ce finalizeaza, sa il scoata imediat. 

Sfatuti utile pentru cele care vor sa utilizeze prezervativul

In cazul se doreste folosirea acestui produs de protectie feminina, trebuie sa sa tina cont de urmatoarele aspecte:

  1. Prezervativul trebuie sa fie nou si fara data expirata.
  2. Ambalajul trebuie desfacut cu multa grija, in asa fel incat sa nu se rupa continutul. Nu trebuie sa se foloseasca cutite sau foarfeca atunci cand este deschis prezervativul. Nu este recomandat sa se utilizeze nici dintii sau unghiile.
Cum se foloseste?

 

Inainte de a fi folosit, prezervativul feminin trebuie lubrifiat foarte bine, pentru a putea fi inserat cu usurinta. Lubrifiantul se pune pe capatul inchis, in timp ce celalalt capat este orientat spre podea. Apoi, se preseaza inelul de la capatul care este inchis.

Urmatorul pas este gasirea unei pozitii confortabile din care prezervativul sa poata fi inserat. Fiecare femeie isi va alege pozitia pe care o va considera cea mai potrivita pentru sine. Cu o mana se va introduce prezervativul, iar cu cealalta se vor desface labiile.

Dupa, se va introduce inelul in interiorul vaginului, prin impingerea acestuia. Astfel, va intra si prezervativul in vagin, cat mai adanc. Important este ca prezervativul sa acopere colul uterin. Celalalt inel trebuie sa ramana in afara, aproximativ 2 cm. Cand se va initia actul sexual, este important ca penisul sa intre in prezervativ si nu pe langa acesta.

Cum se extrage prezervativul feminin?

Primul pas care trebuie facut inainte de a scoate prezervativul este de a rasuci inelul aflat inafara, asta pentru a nu permite spermei sa iasa. Prezervativul se va scoate cu grija, usor, pentru a se evita accidentele. Ultimul pas este acela de a arunca prezervativul la gunoi si nu in vasul de toaleta.

Avantajele prezervativului pentru femei

Exista anumite beneficii in utilizarea acestui produs feminin si anume:

  • protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala, inclusiv hepatita si virusul HIV;
  • sunt mai eficiente in ceea ce priveste „aria de acoperire”. Astfel, labiile si baza penisului sunt mai bine protejate de prezervativul feminin. Este un aspect important, deoarece partenerii sunt feriti de afectiuni cum ar fi herpesul, de exemplu;
  • inelul extern poate avea si functie de stimulare a clitorisului, facand actul sexual mai placut. Un alt avantaj ar fi acela ca nu afecteaza menstruatiile.
Exista si dezavantaje ale prezervativului pentru femei?

Aceste produse nu ar fi la fel de eficiente in prevenirea sarcinii cum sunt prezervativele pentru barbati sau pastilele anticonceptionale. Sunt mai scumpe si nu se gasesc la fel de usor cum se gasesc prezervativele masculine. Exista posibilitatea ca femeia sa incerce de mai multe ori sa il introduca, pana va reusi sa faca asta cu usurinta. In cazul in care nu este inserat corect, cea care il poarta va simti un disconfort.

Alte aspecte de care ar trebui sa tina cont utilizatoarea

Prezervativul se va scoate din pozitia culcat si nu din picioare! De asemenea, pentru fiecare act sexual se va intrebuinta un nou prezervativ si nu se va folosi impreuna cu prezervativul pentru barbati! 

Cum se procedeaza in cazul ruperii prezervativului?

In cazul in care s-a intamplat sa se rupa prezervativul, daca a intrat total in canalul vaginal sau daca a iesit, se va opri imediat actul sexual! Cel folosit se va arunca la gunoi si se va utiliza unul nou!