beneficiile-masajului

Cum te poate ajuta masajul sa traiesti mai sanatos

Cea mai mare majoritate a femeilor prezinta simptome in perioada anterioara ciclului sau in timpul ciclului de umflare si sensibilizare a sanilor, de tulburari la nivelul digestiv, de dureri de cap ori dureri articulare si musculare, de modificari subite ale apetitului, de aici si vorba ca femeia in timpul nasterii are anumite ‘pofte’, de stari de indispozitie, iritabilitate, senzatii de tensiune fizica si psihica, si nu in ultimul rand de oboseala si anxietate.

Masajul ajuta la reducerea tuturor acestor simptome, majoritatea femeilor raspund bine la aceasta terapie, el restabilieste echilibrul hormonal care este responsabl de producerea disconfortului mentionat mai sus. In acelasi timp exista si o alta forma mai severa a tulburarilor premenstruale care nu poate fi tratata exclusiv cu aceasta forma de tratament, si necesita tratament medical specializat.

Masajul te poate ajuta sa scapi pe o perioada scurta de timp si de durerea de dinti, tehnica care urmeaza sa o prezentam fiind inspirata din medicina chineza, care are o vechime de mii de ani si precede cu mult medicina moderna.

Asadar, atunci cand simti ca incepe sa te doara un dinte sau o masea tot ce ai nevoie pentru a face durerea sa dispara pentru urmatoarele cateva minute este sa mergi la congelator si sa iei cateva cuburi de gheata pe care sa le pui intr-un sac astfel incat sa obtii maximul din efect si sa iti faci masaj cu aceste cuburi de gheata in palma.

Beneficiile masajului

Totusi, locul unde trebuie sa iti faci masaj in palma nu este aleatoriu, iar palma aleasa conteaza. Mana trebuie sa fie corespondenta partii afectate de durerea de dinte sau masea, si exista un punct specific in care trebuie sa faci masajul, iar pentru a gasi acest loc este suficient sa presezi degetul mare de cel aratator, muschiul pe care il simti folosit in aceasta miscare fiind cel care trebuie masat cu gheata.

Chinezii au o denumire specifica pentru acest loc, si anume Hoku, loc pe care trebui sa il masezi timp de 7 minute de aici si nevoia de a folosi un saculet pentru gheata intrucat in 7 minute este foarte probabil ca gheata sa se fi topit pana atunci si trebuie inlocuita.

Dupa aproximativ 7 minute durerea ar trebui sa dispara pentru urmatoarea jumatate de ora, ceea ce iti ofera suficient timp sa mergi la un cabinet dentist specializat pentru a putea vedea mai exact care este sursa problemei.

Tehnica masajului este buna mai ales dupa un antrenament fizic intens intrucat calmeaza durerea reduce inflamatiile locale si ajuta corpul sa se recupereze mult mai repede decat in caz contrar. Totodata masajul este indicat si din multe alte motive, cum ar fi calmarea junghiurilor sau cresterea imunitatii.