Merita sa investim intr-un televizor UHD?

Smart tv-urile nu mai sunt acum o fita, ci o necesitate pentru orice familie. In ziua de azi, simtim nevoia in permanenta sa fim in pas cu noile tehnologii de pe piata. Astfel, in majoritatea locuintelor se afla un televizor UHD care ii incanta pe membrii familiei cu imagini de clare si cu o rezolutie de neegalat. In plus, accesibilitatea preturilor la care pot fi achizitionate aceste dispozitive ii convinge ca intr-adevar merita sa faca o astfel de investitie.

televizor uhd

Despre televizor UHD

Un televizor UHD, de altfel, suporta rezolutii de 3840 x 2160 pixeli, ceea ce e de-a dreptul incantator. Acesta ofera imagini extrem de similare realitatii, spre deosebire de televizorele HD Ready sau Full HD care suporta 1366 x 768 pixeli, respectiv 1920 x 1080 pixeli. Cu toate acestea, pretul unui televizor UHD este putin mai piperat spre deosebire de celelalte, insa si calitatea isi spune cuvantul, fara nicio urma de indoiala.

Diferentele intre un televizor UHD si unul Full HD

Foarte multe persoane se pare ca inca le confunda pe cele doua si de cele mai multe ori le considera a fi similare. Adevarul este insa cu totul si cu totul altul. Diferenta dintre cele doua tipuri de televizoare, consta in rezolutia pe care o prezinta, sau mai precis, in numarul de pixeli ce sunt afisati pe fiecare centimetru patrat.

Cu cat un televizor are mai multi pixeli, cu atat si imaginile proiectate vor fi de o calitate mai buna. Tocmai din acest motiv, un televizor UHD este preferat in detrimentul unuia Full HD.

Ce semnifica mai exact insa aceeasta prescurtare „UHD”? Ei bine, acesta este doar un acronim ce de fapt, in limba romana ar veni tradus ca si: interval dinamic ridicat. Cu ajutorul acestei noi tehnologii, sunt evidentiate detaliile luminoase. Mai exact, albul devine mult mai alb, iar negrul devine mult mai negru. Asadar, imaginile transmise vor fi de o intensitate asemanatoare realitatii.

Astfel, acum probabil te-ai convins ca investitia intr-un televizor UHD reprezinta intr-adevar o excelenta alternativa. Astfel, activitatea de a urmari filmele sau emisiunile favorita alaturi de cei dragi va deveni una mult mai placuta si totodata mai prielnica pentru vedere si ochi in general.

Cu toate acestea, cum iti alegi televizorul UHD potrivit nevoilor si preferintelor tale? Ei bine, dat fiind faptul ca pe piata exista in momentul de fata atat de multe modele de astfel de dispozitive, decizia ta devine si mai greu de luat. Totusi, daca ai in vedere cate aspecte esntiale, vei reusi intr-un final sa iei decizia cea mai buna.

Pentru inceput, este foarte important sa iti impui un buget maxim pe care esti dispus sa il investesti, dupa care sa cauti un magazin online sau fizic de incredere. Mai apoi, este important sa urmaresti specificatiile acestuia, iar mai apoi sa tii cont de design. De asemenea, in functie de spatiul de care dispui in camera, este indicat sa alegi si diagonala televizorului.

Asadar, chiar merita sa investim intr-un televizor UHD. Trebuie insa sa gasim acel model care sa ne multumeasca din toate punctele de vedere: specificatii, design si pret.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *