Cositoarele de iarbă

Cositoarele de iarbă – Cum sunt folosite?

Cositoare rotitoare numite cositoare tambur, au un bar cu rotire rapid sau discuri montate pe un bar, cu margini ascutite care taie cultura. Atunci cand aceste cositoare sunt montate pe tractor sunt capabile sa coseasca usor iarba cu o viteza de pana la 20 mile pe ora (32 km / h) in conditii bune.

Unele modele sunt concepute pentru a fi montate in seturi duble si triple pe un tractor, una in fata si unul la fiecare parte, astfel fiind in masura sa taie iarba in carari de pana la 6 metri. In conditiile aspre de taiere lame atasate la discuri sunt rotite pentru a absorbi lovituri ale obstacolelor.

In mare parte acestea sunt montate in partea din spate de unitati si, in unele tari sunt numite taietori curate. Cositoarele auto-alimentate de acest tip sunt utilizate pentru iwrburi aspre in gradinarit si intretinere altor terenuri.

Cositoarele cu tambur, numite, de asemenea, cositoare cilindru (precum masina de tuns impinsa sau auto-alimentata cilindric pentru gazon), au un tambur rotativ orizontal cilindric compus din lame elicoidale, fiecare dintre care, la randul sau ruleaza orizontal trece peste bara de taiat. Producand un efect de foarfeca continua..

Barul este organizat la un nivel reglabil chiar deasupra solului si ruleaza la o viteza dependenta de viteza de deplasare inainte a masinii, condus de roti care ruleaza pe sol (sau in aplicatii auto-alimentate de la un motor).

Iarba taiata poate fi colectata intr-un cos de colectare. Acest tip de masina de tuns este folosita pentru a produce un strat uniform de iarba pe termen scurt pentru peluze, parcuri si terenuri de sport.

Cand este tras de un tractor (sau anterior de un cal), aceste cositoare sunt adesea fortate sa se inroleze in seturi de trei, cinci sau mai multe, pentru a realiza un tuns pe o suprafata mai mare. Seceratoarea laterala au un numar de lame mici la capatul de lanturi atasat la o axa orizontala.

Aceste tipuri de cositori de iarba sunt folosite pe teren accidentat, in cazul in care paletele pot fi frecvent deteriorate de catre alte obiecte sau da vegetatia mai dura decat iarba. Datorita lungimii lanturilor si greutatea mai mare de lame , acestea sunt mai bune la reducerea periei groase decat alte cositoare, din cauza inertiei relativ ridicata a lamelor.

In unele tipuri de material taiat pot fi colectate intr-un cos de colectare. Ca si o masina de tuns boom-ul unei masini de tuns laterala poate fi utilizat in pozitie verticala pentru tunderea laturilor de garduri vii, acesata poate fi numit cu usurinta „taietorul de garduri