despre-studenti-si-alegerile-lor-in-viata-despre-cariera

Cum trebuie sa isi aleaga absolventii de liceu specializarea la facultate si cariera?

Dupa cele 12 clase absolvite, tinerii trebuie sa isi aleaga o specializare care doresc sa o urmeze dupa ce isi iau examenul de bacalaureat. Varsta de 18 ani este potrivita pentru a alege singuri calea pe care doresc sa o urmeze. Sfatul parintilor este de luat in calcul, insa adolescentul stie ce aptitudini are si ce ii place mai mult sa faca si sa aprofundeze.

Multi psihologi si specialisti in domeniu spun ca parintele nu trebuie sa isi oblige copilul sa faca o anume facultate la care se gandeste el ca ar fi potrivita, sau chiar mai rau sa il oblige sa imbratiseze o meserie care si-ar fi dorit ei sa o urmeze dar nu au reusit. In cazul acesta risca ca acesta sa abandoneze pe drum datorita faptului ca nu ii place si nu i se potriveste. Sunt multe cazuri care termina o facultate impusa de parinti si la absolvire nu profeseaza macar o zi, sau traiesc din esec in esec.

Copiii inca de mici isi aleg un model

Copiii inca de mici isi aleg un model, un erou pe care il urmeaza, fie ca este unul din parinti sau un apropiat, acestia stiu inconstient ce doresc sa devina la maturitate. Parintii trebuie doar sa vada ce le place mai mult si sa ii incurajeze in acest fel. Raspunsul la intrebarea cum sa isi aleaga absolventii dupa bacalaureat specializarea la facultate si in cariera este simpla:Sa reflecteze putin la ceea ce le face placere, la abilitatile pe care le au si practic ce menire au in viata, pentru ca fiecare om vine pe acest pamant cu un anumit scop.

Daca reusesc sa urmeze  calea menita nu o sa munceasca o zi din viata lor, fiind pasiune si vor face performanta in domeniul ales pentru ca le va placea foarte mult.