Cosurile de fum din Inox

Cosurile de fum din Inox – Merita sa-ti pui cosuri de fum din acest material?

Cosurile de fum nu sunt confectionate in intregime din inox deoarece inoxul este folosit foarte des, multumita proprietatii sale care ii permite sa oxideze foarte greu. Cu toate acestea inoxul este unul din metalele care transmit caldura foarte repede. Bineinteles, este stiut faptul ca metalul este un foarte bun conductor de caldura si electricitate.

Totusi inoxul este utilizat doar la marginea cosului de fum impiedicand apa sa erodeze caramita care alcatuieste cosul de fun. Acest material este folosit la mai multe elemente decorative – de exemplu la balustradele din inox. Cel putin in zonele rurale cosurile de fun sunt alcatuite din caramita, deoarece este un material de constructii foarte rezistent.

Cosurile de fum detin o mica parte de inox la capatul de aerisire al cosurilor de fun si foarte putin in interiorul casei. Avand in vedere posibilitatea de incalzire foarte ridicata, pe care o are orice metal, acestea nu prea sunt utilizate in case in zonele unde esxista foc. Doar in cantitati mici sunt utilizate. La seminee grilajul este confectionat din inox, la fel si tabla pe care se scoate cenusa rezultata in urma arderii.

Bineinteles, inoxul este folosit la seminee si la cosuri de fum si pentru faptul ca acesta se incalzeste foarte repede si pastreaza caldura o perioada indelungata de timp. Ceea ce este bine avand in vedere faptulc a nu mai este necesara o alt aprindere pentur o perioada decateva ore din momentul stingerii anterioare.

Desi cosurile de fun sunt, in principiu, utilizate in zonele rurale deoarece in aceste zone nu exist o alta sursa de incalzire cu exceptia acestor seminee. Cu toate astea, in prezent intalnim seminee si in zonele urbane, deoarece acestea sunt folosite in principiu pentru scop decorativ si o incalzire de un nivel mult mai mare. Cu toate ca este relativ rar intalnit uncos de fun de inox deasupra unui bloc, exista cazuri cand semineele fac parte din unele locuinte.