Balustradele din inox

Balustradele din inox – Un element decorativ versatil

Inoxul este un matal, aliaj cu proprietati inoxidabile. Inoxul face parte din aproape toate lucurile pe care le putem vedea. Inoxul face parte atat din interiorul casei noastre cat si din exteriorul acesteia. Inoxul este folosit pentru decoratii exterioare.

Avand in vedere faptul ca inoxul este unul din putinele metale care nu ruginesc, acesta este foarte des intalnit la decoratiile exterioare. In principiu inoxul este un material usor. Din acesta se pot confectiona atat obiecte de uz casnic cat si obiecte decorative exterioare. Iata cateva dintre acestea:

  • Balustrada de inox;
  • Cosuri de fum de inox;
  • Rezistenta tocurilor usilor de inox, etc

Balustradele de inox sunt dovada ca inoxul este materialul cel mai utilizat la decoratii de orice fel. Desi montarea unei balustrade este mai degraba o nota de siguranta decat de design putem spune ca este un design necesar in acest caz. Aproape oriunde mergem, in blocurile recent construite putem observa ca balustrade de inox a scarii este confectionata din inox.

Cosurile de fum nu sunt confectionate in intregime din inox deoarece inoxul este folosit foarte des multumita proprietatii sale care ii permite sa oxideze foarte greu. Cu toate acestea inoxul este unul din metalele care transmit caldura foarte repede. Bineinteles, este stiut faptul ca metalul este un foarte bun conductor de caldura si electricitate. Cu toate astea inoxul este utilizat doar la marginea cosului de fum impiedicand apa sa erodeze caramita care alcatuieste cosul de fun.

Usile cu toate ca sunt confectionate in proportie de 75% lemn, la baza acestuia, in alcatora exista particularitati de inox si alte metale. Acesta este mtivul pentru care in momentul cumpararii unei usi constatam ca este mult mai grea decat ar trebuie sa fie. Cu toate ca majoritatea usilor sunt goale pe interior, ceea ce inseamna ca nu contin lemn si in interior, acestea detin o inexplicabila greutate. Acesta este unul din motivele pentru care o usa, desi este goala in interior, este la fel de grea sau chiar mai grea decat in mod normal.