Compresoarele cu surub

Totul despre Compresoarele cu surub – Functii, componente

Un compresor cu surub este orice dispozitiv care creste presiunea unui gaz. In general, compresoarele nu cresc doar presiunea, ele folosesc de asemenea presiunea pentru a realiza tot felul de sarcini folosind energia stocata in gazele presurizate..

Functiile compresorului cu surub

Un compresor cu surub creste presiunea unui gaz. Acest lucru inseamna ca se reduce volumul de gaz si creste densitatea acestuia, fara a transforma acest gaz intr-un lichid.

Compresoarele cu surub pot face acest lucru intr-un numar de moduri. Cu toate acestea, este des intalnit faptul ca majoritatea compresoarelor folosesc acelasi tip de combustibil, cum ar fi benzina sau electricitatea, pentru a comprima gazul indiferent de metoda pe care o folosesc.

De asemenea, deoarece compresorul creste presiunea asupra gazului, aceasta creste temperatura gazului. Multe alte tipuri de compresoare sunt utilizate pentru diferite substante chimice si combustibili care necesita compresia.

Compresorul cu surub: Componente

Compresoarele centrifuge folosesc un rotor pentru a conduce gazele in partea de exterior a rotorului si expun sau depoziteaza gazele la presiuni mai mari decat inainte de a intra in compresor.

Acest rotor din compresor este cunoscut ca o roata de centrifuga. Acesta este in esenta o pala fan depozitata in interiorul unei carcase cu doua capete deschise. Lama ventilatorului este invartita de un motor.

Compresoare cu surub: cum functioneaza utilajul ?

Rotorul din compresor aspira aerul printr-unul din orificiile sale de deschidere si se invarte, introducand aerului in interiorul carcasei.

Aceasta actiune rotativa determina volumul aerului sa se reduca iar aerul este fortat catre exteriorul elicei rotative. Aerul este apoi expulzat, la fel ca intr-un ventilator normal, in celalalt capat al rotorului. Acest aer eliberat trebuie sa fie depozitat sau utilizat imediat pentru a-si mentine starea sa sub presiune.

Un compresor cu piston foloseste un arbore cotit pentru a activa pistoanele utilizate pentru comprimarea aerul. Aceste compresoare arata foarte mult ca un motor auto si functioneaza intr-un mod similar, cu exceptia faptului ca aerul comprimat nu explodeaza.

Compresoarele pot utiliza pistoane multiple si pot genera aer comprimat la presiuni extrem de mari. Aceste compresoare sunt mai frecvent intalnite pe unitati portabile de aer comprimat.

Cererile pentru compresoarele cu surub

Compresoare cu surub sunt cel mai frecvent utilizate in jurul garajului in alimentarea intrumentelor. Multe instrumente, cum ar fi masinile pneumatice de batut cuie, au nevoie de o multime de presiune pentru a functiona, astfel un compresor fiind perfect in cazul unor asftel de lucrari.

Ele pot fi de asemenea folosite pentru a umfla anvelope sau mingii. In cele din urma, compresoare functioneaza bine pentru transferul de aer, cum ar fi in suflante pentru forja sau alte sisteme care necesita fluxuri constante de aer. Aceste aplicatii necesita, in general, un compresor centrifugal