Combina agricola New Holland

Combina agricola New Holland – Cand a aparut si de ce este atat de populara?

Combina agricola New Holland, este o divizie a CNH Global si este detinuta de Grupul Fiat, produce tractoare, combine agricole, excavatoare, buldoexcavatoare. Avand sedii in Burr Ridge, Illinois si Amsterdam.

Compania are zeci de mii de muncitori. Inca de la inceputurile sale in 1895, a fost implicata in mai multe fuziuni importante, inclusiv cu Ford Motor Co in 1986 si Grupul Fiat in 1991.

Combina agricola New Holland a fost un inovator in echipamente si utilaje agricole , datand din 1895, cand New Holland Machine Works a fost fondata de fierarul Abe Zimmerman in New Holland, Pa A Menonite. El a stabilit o afacere prospera in domeniul masinilor de servire destinate muncilor agricole. De asemenea a construit motoare alimentate pe benzina, care rezistau inghetului in zilele geroase.

New Holland Machine a continuat sa construiasca motoare, echipamente agricole si alte utilaje si accesorii folosite in agriculutra. Dar Marea Recesiune a adus compania la un pas de disparitie in 1938.

Totusi, in 1940, compania a dezvoltat balotiera Nolt, care a tinut compania pe linia de plutire. New Holland apoi si-a schimbat obiectivele, orientandu-se spre combinele de recoltat si imprastiat, iar constructia de tractoare a intrat pe planul secund.

In anii 1960, combina agricola New Holland Sperry-a continuat sa se concentreze pe accesoriile agricole in favoarea tractoarelor si a cumparat un procent din Claeys in 1964. Claeys a fost un important constructor de combine din Europa. Un producator de combine agricole echivalent american a fost International Harvester Company cu combina agricola International.

In numai 10 ani, Sperry-New Holland a fost al cincilea mare producatoar de echipament agricol din Statele Unite, ceea ce a facut atractiva achizitionarea de catre o companie interesata de extinderea tehnologiilor inovatoare la tractoarele Sperry-New Holland