Cum-poti-sa-dormi-linistit-in-functie-de-culori

Cum te ajuta culorile sa ai un somn linistit?

Pentru ca toata lumea stie importanta unui somn de calitate, neurologii, psihologii si designerii de amenajari interioare cauta sa lucreze intr-o stransa legatura, pentru a da cele mai bune sfaturi si pentru a oferi cele mai pertinente studii dintre calitatea somnului si felul in care iti este amenajata camera. Cu siguranta ai auzit despre cromoterapie si stii ca fiecare om reactioneaza intr-un anumit fel la culori.

De aceea, este important sa ne amenajam casa si mai ales dormitorul intr-o nota care sa inspire la relaxare si care sa ne ajute sa obtinem un somn satisfacator. De asemenea, si biroul sau spatiul in care lucram trebuie sa fie facut in culori care sa ne imbie la productivitate, iar specialistii ne sfatuiesc chiar sa ne schimbam hainele in zile diferite, pentru a experimenta cat mai multe culori si cat mai multe stari de spirit date de acestea.
Iata cateva culori pe care ai putea sa le folosesti la amenajarea camerei tale de somn si mesajele pe care acestea le transmit creierului tau.

Negrul este o culoarea extrem de contestata si cu toate acestea, inca folosita pentru designul interior. S-a demonstrat ca este o culoare care aparent imbie la somn, insa pe termen lung si mai ales daca este folosita in exces, aceasta poate sa devina de-a dreptul deprimanta. O poti folosi dar doar ca accente in camera, pentru a face constrast cu alte piese, in culori mai vesele.

Rosul este o culoare extrem de tonica si chiar afrodisiaca. Este bine sa ai asemenea culori in dormitor, insa la fel ca si negrul, cu moderatie. Rosul este o culoare obositoare, care stimuleaza foarte mult vederea. Foloseste piese mici de décor in aceasta culoare sau mici tuse pentru accent.

Rozul este strans legat de rosu si este si el o culoare foarte stimulativa. Multi parinti gresesc atunci cand fac camera fetitei in roz, pentru ca o pot face pe aceasta sa devina hiperactiva. Este o culoare vesela, optimista, insa trebuie folosita cu masura si in niciun caz la zugraveala peretilor. Daca doresti sa ramai in aceasta sfera, poti folosi la zugraveala violetul.

Verdele este o culoare foarte potrivit

Violetul este o culoare care ajuta la calmare, la reducerea anxietatii si imbie la somn. Este foarte indicata pentru zugraveala peretilor si vindeca insomniile. Iata deci, o culoare care te ajuta sa ai un somn bun. O poti folosi intr-o varietate de nuante, in functie de care iti place cel mai mult.

Albastrul este din nou o culoare foarte potrivita pentru zugraveala peretilor din dormitorul tau, dar si pentru piesele decorative. Un dormitor in nuante de albastru are efecte sedative si imbie la relaxare. Chiar si bleumarin si turcoazul sunt indicate pentru zugraveala, permitand creierului sa se refaca dupa effort sau dupa suprasolicitare.

Albul este cea mai populara culoare pentru zugraveala, insa nu prea este indicat a fi folosit in dormitor. Albul este recunoscut pentru ca ajuta creierul sa devina creativ, asa ca cel mai bine ar fi sa folositi albul in bucatarie, in camera de zi sau in birou. Puteti folosi alb si in dormitor, dar in combinatie cu alte culori.

Verdele este o culoare foarte potrivita pentru dormitor, intrucat imbie la liniste si relaxare si ne ajuta sa avem un somn reconfortant. Verdele are efecte calmante asupra noastra, reduce anxietatea si chiar fobiile si pare a fi cea mai potrivita culoare pentru peretii unui dormitor.