upgrade-pentru-laptop

Unitatile hard și unitatile optice

Deși hard disk-urile unui laptop sunt destul de generice și se conformează în principal unui factor de formă specific de 2,5in, veți găsi mai multe variante în modul în care sunt montate. Unele sunt accesate printr-un panou din partea inferioară a notebook-ului, în timp ce alții le gasesc într-un compartiment lateral în mod similar cu unitatea optică. Hard disk-ul ar putea fi chiar ascuns sub câteva componente și necesită o dezasamblare parțială.

Totuși, odată ce l-ați găsit, înlocuirea unui hard disk este o procedură destul de ușoară

Pentru a fi linistiti, asigurați-vă că faceți o copie de rezervă a conținutului unității vechi înainte de a continua. Doar copierea de rezervă a documentelor nu este niciodată suficientă pentru a vă asigura că aveți toate datele dvs., așa că încercați instrumentul gratuit CloneZilla și faceți o copie completă a hard diskului. Unitățile de discuri CD și DVD sunt, în mod similar, generice, cu un dispozitiv standard de 5,25in care se montează în majoritatea aparatelor.

Cu toate acestea, există excepții de la acest lucru, deci merită verificat dacă unitatea pe care o cumpărați este compatibilă cu aparatul dvs. înainte de a continua. Veți avea nevoie, de asemenea, de accesoriile potrivite. Dacă înlocuiți o unitate optică veche, atunci ar trebui să reușiți să reutilizați acele părți din ea, dar există întotdeauna o șansă ca lucrurile să nu funcționeze așa; cum am mai spus, este mai bine să verificați mai întâi.

În cele mai multe cazuri, înlocuirea unității optice este o îmbunătățire destul de ușoară, cu dispozitivul care se montează într-un loc din partea laterală a aparatului. Este adesea un caz de indepartare a unui șir de șuruburi, indepartand cu atenție partea veche și apoi introducand-o în cel nou, asigurându-vă că conectorii sunt pozitionati corect.

Înlocuirea unei unități CD vechi cu un DVD-RW este acum un upgrade destul de ieftin și util

Îmbunătățirea laptopului dvs. va necesita multa pregătire și răbdare, însă dacă abordati corect si cu atentie aceasta problema, veti putea face din aparatul dvs. unul care sa mai reziste foarte multi ani adăuga ani.