invinge-celulita-prin-masaj-anticelulitic

Cum poti invinge celulita prin masajul anticelulitic

Cu toate ca masajul anticelulitic nu trateaza in mod definitiv si complet aceasta afectiune, el poate contribui in mod semnificativ la uniformizarea suprafetei vizibile a pielii prin eliminarea sau ascundere depunerilor de grasime, sau de tesut adipos, care sunt vizibile si se regasesc sub forma acelor umflaturi inestetice de pe zonele cele mai afectate de celulita, abdomenul, picioarele adica coapsele si fesele, precum si mainile in cazul femeilor mai in varsta.

Masajul anticelulitic se dovedeste a fi unul dintre cele mai eficiente remedii impotriva celulitei in cazul persoanelor cu un comportament favorizant pentru dezvoltarea acesteia, adica persoanele cu un grad scazut de miscare, sedentare si care au o dieta incorecta, bogata in zaharuri, grasimi si carbohidrati care se gasesc in produse de cofetarie, de patiserie sau junk-food.

Ce este celulita si cum se recunoaste tipul de afectiune?

Recunoasterea tipului exact de afectiune de care suferiti este esentiala pentru a putea trece mai departe la tratamente si remedii, motiv pentru care este atat de importanta. Asadar, pentru a putea fi tinuta sub control celulita trebuie inteleasa in raport cu cauzele care au dus la aparitia ei.

Din categoria factorilor care pot duce la instalarea sau aparitia celulitei enumeram problemele care pot aparea la nivelul tesuturilor conjunctive, la nivelul sistemului hormonal (motiv pentru care si fetele tinere si slabe de peste 16 ani pot suferi de celulita), a proceselor inflamatorii din organism ori a unui regim dezechilbrat de viata.

Tratamentul celulitei prin masaj se face de obicei in zonele cele mai predisupuse la instalarea acestei afectiuni, soldurile, abdomenul, mainile si picioarele. Masajul anticelulitic este de cele mai multe ori un masaj profund, eficient si puternic prin care se incearca remodelarea tesutului adipos, netezind acele zone care au fost afectate profund de afectiune.

Beneficiile masajul anticelulitic

De cele mai multe ori masajul anticelulitic este insotit de creme ori uleiuri esentiale specifice, pentru a spori si mai mult efectul acestuia. Marea majoritate a beneficiilor masajului anticelulitic se explica prin actiunea directa asupra straturilor superficiale ale pielii, iar cu ajutorul acestei tehnici se stimuleaza elasticitatea, supletea si tonusul tesuturilor subcutanate, si se activeaza in mod indirect si circulatia sangelui.

Chiar daca masajul anticelulitic este unul foarte benefic pentru reducerea sau eliminarea acestei afectiuni, este important de retinut faptul ca acest tip de masaj nu este unul de relaxare, el constand din tehnici precum ciupirea, framantarea, tapotamentul, tehnici care se pot dovedi uneori usor dureroase in functie de fiecare persoana si gradul sau de rezistenta, asupra acelor zone cel mai afectate de celulita.

Alt beneficiu al masajului anticelulitic reprezinta faptul ca acesta stimuleaza sistemul limfatic si ca ajuta la eliminarea acelor lichide care se acumuleaza o data cu formarea celulitei.