despre-sex-oral

Barbatii si femeile considera ca a oferi si a primi sex oral este la fel de placut?

Un cititor a intrebat:

“Ce procent dintre barbati si femei se bucura de fapt de primirea si de oferirea de sex oral?”

O foarte buna intrebare! Permite-mi sa incep prin a spune ca sexul oral a devenit o practica sexuala extrem de obisnuita in Statele Unite in ultimii ani. De fapt, studiile reprezentative la nivel national au scos la iveala faptul ca marea majoritatea atat a barbatilor, cat si a femeilor, se implica in aceasta activitate. De exemplu, datele recente primite de la Studiul National de Crestere a Familiei a scos la iveala faptul ca intre 86 si 87% dintre adultii americani, cu varsta cuprinsa intre 18 si 44 de ani, au facut sex oral cel putin odata.

Atunci cand imparti datele intre a oferi si a primi sex oral, exista un tipar destul de consistent, cum ar fi ca barbatii (prin comparatie cu femeile) sunt putin mai predispusi sa fi primit sex oral, in timp ce femeile (prin comparatie cu barbatii) sunt mai predispuse sa ofere sex oral.

Am citit pe un forum despre sex ca, atunci cand vine vorba de placerea barbatilor de a oferi, dar si de a primi sex oral, mi-a fost destul de greu sa gasesc informatii din studiile facute pe plan national la americani; cu toate acestea, am gasit un studiu recent ce a cuprins aproape 900 de studenti canadieni si care ofera cel putin un raspuns partial la intrebarea daca barbatii si femeile tind sa simta nivele similare de placere.

Barbatii si femeile nu au prezentat diferente semnificative

Atunci cand vine vorba de a primi sex oral, barbatii si femeile nu au prezentat diferente semnificative atunci cand venea vorba de placere. Mai specific, 97% dintre barbati si 95,4% dintre femei au spus ca primirea de sex oral a fost oarecum placuta sau chiar foarte placuta. Acest lucru inseamna ca doar 3% dintre barbati si ca 4,6% dintre femei  nu au gasit ca este placut sa fie stimulati oral. Asadar, in viata sexuala a barbatilor dar si a femeilor, sexul oral este foate important.

Cu toate acestea, exista o diferenta de gen atunci cand venea vorba de placerea de a oferi sex oral: in timp ce 92,9% dintre barbati au spus ca oferirea de sex oral era oarecum placuta sau foarte placuta, numarul de femei care au spus acelasi lucru a fost de 82,7%. Acest lucru inseamna ca doar 7,1% dintre barbati si doar 17,3% dinrte femei au considerat ca nu este placut sa ofere sex oral.

Femeile au parte de mai multa placere atunci cand ofera sex oral daca actul este reciproc

Ar trebui sa fie subliniat faptul ca, in cazul femeilor, dar nu si al barbatilor, acestea erau mai predispuse sa spuna ca oferirea de sex oral era placuta in limita in care, de asemenea, si ele primeau sex oral. Cu alte cuvinte, femeile au parte de mai multa placere atunci cand ofera sex oral daca actul este reciproc.

Cu toate acestea, femeile erau mai predispuse ca barbatii sa spuna ca sexul oral nu a fost reciproc atunci cand l-au facut ultima data (poate datorita unui scenariu sexual care pune mai multa prioritate pe placerea sexuala a barbatilor decat pe cea a femeilor). Prin urmare, poate ca sansele mici de reciprocitate pot sa explice de ce femeile, spre deosebire de barbati, considera ca este mai putin placut sa ofere sex oral.

Ambele sexe iubesc sexul oral la egalitate atat timp cat este reciproc

Per total, toate aceste date sugereaza faptul ca marea majoritate a barbatilor si a femeilor tinere considera ca atat a oferi, cat si a primi sex oral este oarecum placut. Totusi, sa ai un partener care este dispus sa ofere sex oral reciproc este un factor important pentru placerea resimtita, cel putin in cazul femeilor.

Pe de alta parte, merita mentionat faptul ca, prin comparatie cu barbatii, probabilitatea de a ajunge la orgasm depinde mai mult de actele sexuale specifice care au loc-  si sexul oral in special are legatura cu sansele mai mari ca o femeie sa ajunga la orgasm.