Banda kinesiologica – 5 intrebari referitoare la aceasta metoda de tratament

Tipurile de banda kinesiologica nu mai sunt de mult timp o noutate. Acestea se utilieaza din ce in ce mai mult de catre persoanele care se confrunta cu dureri de diverse tipuri, efectul acestora fiind vindecator. Insa, inainte de a le utiliza trebuie stiute cateva informatii despre acestea, precum cine le poate folosi, pentru ce afectiuni se folosesc, dar si care sunt calitatile acestora. Va punem la dispozitie cateva informatii despre acestea, care va vor fi de folos. Mai multe veti putea gasi aici.

Este veche utilizarea acestor tipuri de banda kinesiologica?

banda kinesiologicaIn primul rand, banda kinesiologica a fost creata in 1973 de catre Kenzo Kase, insa a inceput sa fie utilizata mai tarziu. Astfel, aceste benzi kinesiologice au fost lansate ca metoda de tratament inca din 1988. Au fost utilizate de catre sportivi pentru a se reface, apoi utilizarea acestora s-a extins si in randul pacientilor cu diverse afectiuni.

Cum actioneaza banda kinesiologica?

Aceasta are mai multe functii urmarind sa actioneze prin stimularea receptorilor si mecanorecetorilor. Fiind stimulati, maduva spinarii si nervii vor conferi la randul lor muschilor stimulii de care au nevoie pentru a functiona cum trebuie.

Actiunea lor este si antidolorifica, respectiv antiinflamatoare. Ce inseamna acest lucru?  Acest lucru inseamna ca vor fi reduse inflamtiile care apar. Avand in vedere ca acestea contribuie la circulatia sangvina, va permite sangelui sa circule, iar miscarile sa fie unele normale, astfel incat sa scapati de inflamatii.

Ce calitati face ca acest tip de banda kinesiologica sa fie eficienta?

Aceasta banda kinesiologica este eficienta datorita catorva elemente, care actioneaza impreuna avand acelasi scop. Elementele constau atat in tipul materialului acestora, dar si in aplicarea lor:

Efectul contra durerii este rezultarul stimularii mecanismului Gate Control. De asemenea, pentru cicatrici, are efect benefic tractiunea cutelor. Au rol de imbunatatire a problemelor musculaturii. Efectul de retur elastic stimuleaza si el muschii. Avand in vedere modalitatile de aplicare a acestor benzi, respectiv cea facilitanta si cea inhibatoare, acestea au  si functii musculare. Dintre acestea le mentionam pe cele de reducerea a oboselii muschilor, ii sustine si le reduce contractia in cazul in care au suferit. Mai mult, elimina crampele sau chiar leziunile acestora, ceea ce nu este un lucru de neobservat. Banda este elastica, rezistenta la apa, fiind realizata din bumbac 100%. Important de spus despre aceste benzi kinesio este faptul ca nu limiteaza miscarile, acestea fiind subtiri si lasa pielea sa respire.

Asupra caror afectiuni si parti ale corpului uman au efect tipuri de banda kinesiologica?

Efectele bezilor sunt diverse. Acestea incep de la sistemul limfatic, circulator, nervos, pana la muscular, articulatii, dar si sistemul facial.

Cui se adreseaza utilizarea acestor benzi kinesio?

Este important de spus faptul ca benzile sunt folosite destul de mult de sportivi. Se intelege si de ce . Avand in vedere ca acestea lucreaza destul de mult cu corpul lor sunt si cei care sufera destul de mult accidente. De asemenea, acestea sunt indicate si celor care au diverse afectiuni, precum cele mentionate si multe altele. Disfunctiile, durerile, sfectiuni musculare si articulare sunt doar cateva dintre probeleme care sunt tratate cu aceasta banda kinesiologica.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.