ce-trebuie-sa-stii-despre-sexting

Sexting, feromonii si asexualitatea

Cat de des intalnit este sextingul in randul studentilor de la facultate?

“Sextingul” sau practica de a trimite poze nude sau explicite din punct de vedere sexual a propriei persoane prin intermediul mesajelor este o practica intalnita relativ des in randul persoanelor tinere. Ca o dovada a acestui lucru, un studiu la care au participat aproape 3500 de barbati si femei cu varsta cuprinsa intre 18 si 24 de ani a scos la iveala faptul ca aproximativ unul dintre 3 participanti a recunoscut faptul ca au trimis poze nud cu ei insisi fie prin text, fie prin email.

Mai specific, 29% dintre participanti s-au implicat in trimiterea si primirea de astfel de mesaje, 13% au primit poze nud (dar nu au trimis) si 2% au trimis poze nud (dar nu au primit). In randul participantilor care erau activi din punct de vedere sexual, nu era nici o diferenta intre persoanele care trimiteau poze nud si cele care nu trimiteau atunci cand venea vorba de numarul de parteneri sexuali si de frecventa partidelor de sex neprotejat si, prin urmare, nu pare sa fie vorba ca sextingul promoveaza comportamente mai riscante.

Studiile facute pe adolescenti au scos la iveala nivele mai mici de sexting si, prin urmare, acesta pare sa fie un comportament intalnit mai des in randul studentilor de facultate.

Feromonii joaca un rol in comportamentele sexuale umane?

Un numar din ce in ce mai mare de cercetari sustin faptul ca substantele chimice care sunt secretate prin glandele sudoripare ale oamenilor le pot afecta comportamentul sexual. De exemplu, in cadrul a doua studii efectuate recent, barbatii si femeile au fost desemnati la intamplare sa aplice fie un feromon sintetic, fie o solutie placebo pe pielea lor pe o perioada de cateva saptamani. In cazul ambelor sexe, persoanele care au purtat solutia cu feromoni a ajuns sa faca mai mult sex decat persoanele care purtau doar solutia placebo.

Cat de des intalnita este asexualitatea in societatea de astazi?

Asexualitatea este un termen folosit pentru a descrie o persoana care nu are nici un interes si nici o dorinta pentru orice activitate sexuala cu un partener. Este un lucru diferit de celibat, in care oamenii se abtin in mod intentionat de la activitatile sexuale dintr-o varietate de motive personale sau religioase.

In schimb, asexualitatea este o orientare sexuala sau un tipar de atractie si de comportamente sexuale. Rezultatele unui studiu efectuat in Marea Britanie a scos la iveala faptul ca 1% din populatie este asexuala.