proprietatile-uleiului-de-tamanu

Despre uleiul de tamanu

Tamanu este un arbore care creste in padurile tropicale din zona Madagascarului, arbore care se poate inalta pana la mai bine de 30 de metri. Tamanu are flori albe si frunze de uun verde intens. Uleiul de tamanu se obtine prin presararea la rece a samburilor acestui arbore si reprezinta unul dintre cele mai pretioase uleiuri intrucat reprezinta tratamentul ideal pentru diverse afectiuni cutanate sau de scalp. Uleiul are culoare verde si are o vascozitate scazuta, dar o aroma puternica si chiar picanta.

Ulei de tamanu – proprietati si beneficii

Acest ulei este utilizat in diverse cazuri, de la infectii, la problem circulatorii, la cele inflamatorii, pana la cicatrizante. Drept urmare, uleiul de tamanu va ajuta pielea iritata sau care prezinta eczema sa devina mai catifelata si mai sanatoasa. Pentru persoanele afectate de cuperoza, acest ulei reprezinta varianta ideala de a lupta impotriva acestei afectiuni intrucat nu produce reactii adverse. Este ideal si pentru afectiunile de circulatie sangvina, combatand, de asemenea, si aparitia varicelor. Daca ai senzatia de picioare grele, aplica acest ulei – cateva picaturi sub dus – si vei simti cum picioarele tale se vor relaxa.

Acest ulei se foloseste in foarte multe creme si unguente pentru diverse afectiuni. Un prim exemplu in acest sens ar fi crema de ulei de tamanu pentru tratarea dermatitei. Amesteca 60 de mililitri din acest ulei cu 20 de mililitri din ulei de galbenele, adauga opt picaturi din ulei de mire si alte patru picaturi din ulei de tamaie. Dupa amestecarea ingredientelor, aplicati crema obtinuta pentru a combate dermatita.

De asemenea, acest ulei mai poate fi amestecat (10 mililitri) cu 20 de grame de unt de mango, cu cinci picaturi de ulei de dafin, cu cinci picaturi de ulei de cimbru. Daca veti tratat zona afectata de micoza cu acest unguent veti observa cum rezultatele nu intarzie sa apara. Este foarte important ca unguentul obtinut sa se aplice la doua zile de la preparare.