cum se face masajul cu ulei

Greșeli privind tehnicile utilizării uleiului de masaj – Cum se folosește corect un ulei de masaj?

Masajul de relaxare, pentru a da intr-adevar roade, trebuie sa fie realizat in mod corespunzator. In cazul in care tehnica nu e bine pusa la punct, efectele de relaxare si de inviorare nu se vor resimti, din pacate. Nu multe persoane stiu sa foloseasca corect un ulei de masaj, din pacte.

Nu doar ca intreg corpul nu se va simti relaxat si revigorat dupa o astfel de sesiune, ba din contra, se va simti mai obosit si mai extenuat. Tocmai din acest motiv, pentru a da roade, trebuie sa se aiba in vedere anumite reguli.

Nu e intocmai foarte simplu sa gasesti un maseur care sa te multumeasca din toate punctele de vedere: locatie, pret si calitatea serviciilor oferite si tocmai din acest motiv, foarte multe persoane aleg sa isi maseze partenerul in propria locuinta.

Totusi, pentru ca acesta sa dea roade, trebuie sa se evite anumite greseli care nu fac decat sa elimine efectele unui masaj de relaxare realizat corect.

utilizarea uleiului de masaj

Cum realizam corect un masaj acasa la noi si ce greseli sa evitam

Un masaj realizat corect nu trebuie neaparat sa fie facut de un profesionist, cu toate ca acesta il va realiza mult mai corect, insa trebuie sa se tina cont de anumite reguli.

Pentru inceput, foarte important de avut in vedere este faptul ca ambientul trebuie sa fie unul linistitor si deosebit de relaxant. Camera trebuie sa fie aerisita, iar in interior sa fie o temperatura medie, astfel incat cel care beneficiaza de tehnicile de masaj sa nu simta racoare, ori sa ii fie foarte cald si sa transpire.

Confortul termic e deosebit de important. De asemenea, sub nicio forma nu e recomandat sa optezi pentru muzica de fundal data la un volum foarte ridicat sau care e extrem de agitata, intocmai pentru ca efectul de relaxare nu va mai fi posibil. Recomandat este sa optezi pentru melodii linistitoare. Aceste tehnici impreuna cu un ulei de masaj de calitate poate ajuta enorm organismul dupa o zi stresanta la birou.

Uleiurile esentiale joaca un alt rol deosebit de important in masaj. Acesta trebuie sa fie ales si in functie de rezultatul dorit. Lavanda, de exemplu, este recomandat pentru cei stresati care isi doresc sa se destinda si sa se relaxeze la maxim.

De asemenea, foarte important este ca uleiul de masaj sa fie la temperatura camerei, asa ca inainte de a-l aplica pe pielea partenerului, ideal este sa il testezi pentru inceput intre palmele tale.

O greseala pe care foarte multe persoane o fac este ca incep sa maseze trupul incepand din directia gresita: de la cap spre membrele inferioare. Specialistii ne recomanda, de altfel, sa incepem sesiunea de masaj de la talpi si sa terminam cu masarea capului.

La fel de important este si obiectul pe care va sta cel de care beneficiaza de masaj. Daca nu ai o masa special pentru asta, opteaza pentru un pat sau o canpea inalta si confortabila. Indicat este ca pe suprafata patului sa pui un prosop pufos, astfel incat, daca te ajuti si de uleiuri esentiale pentru masaj, sa nu patezi lenjeria.

Acestea fiind spuse, atat timp cat se vor evita greselile mentionate si se va tine cont de pretioasele sfaturi, vei reusi sa realizezi un masaj de relaxare demn de un profesionist.

Untul de shea si pielea

Vine o vreme in viata oricarei femei cand constientizeaza ca tratamentele cosmetice sunt la fel de vitale ca si stilul de viata sanatos. Printre antidoturile naturale care atenueaza imbatranirea pielii se numara si untul de shea.

Mai mult decat atat, acesta este un aliat de incredere si atunci cand vine vorba de ingrijirea scalpului si a parului. Untul de shea ne poate aduce multe beneficii prin proprietatile sale calmante, nutritive si hidratante.

Extras din fructul unui arbore african, stimuleaza regenerarea celulara prin tonifierea,luminarea si redarea finetii pielii intr-o perioada scurta. Este interesant de stiut faptul ca, initial, africanii foloseau untul de shea atunci cand se confruntau cu afectiuni ale pielii sau ale scalpului.

Orice tip de ten se poate bucura de proprietatile cicatrizante si antibacteriene ale untului de shea , chiar si cel sensibil. Untul de shea se topeste si se absoarbe usor la contactul cu pielea, fara urme evidente de grasime.

Untul de shea nerafinat isi pastreaza cel mai bine calitatile pentru care este atat de apreciat. Daca mirosul deranjeaza (desi acesta este o dovada a faptului ca untul este nerafinat) se pot adauga uleiuri esentiale de masajcu diferite arome. Se poate folosi dupa baie, in locul cremei de corp. Senzatia de hidratare va fi una de lunga durata, fara ca pielea sa ramana uleioasa.

tehnici de masare cu uleiul de masaj

Textura fina il ajuta sa patrunda repede in piele, permitandu-i acesteia sa respire, fara sa astupe porii. Aplicat direct pe piele, untul de shea reduce vergeturile si petele. Tocmai pentru ca este un bun hidratant, putem sa il folosim iarna, atunci cand pielea este atat de expusa si amenintata.

Chiar si buzele uscate si crapate, devin catifelate daca le aplicam zilnic un strat subtire de unt de shea. Parul uscat si casant cere masti hranitoare. Iar untul de shea aplicat pe par inainte de samponare, nu se dezminte. Beneficiile untului de shea sunt variate, iar produsele cosmetice cele mai renumite promit ca previn aparitia ridurilor premature si a liniilor de expresie.

Untul de shea se intinde ca uleiul de masaj si este extrem de benefic pentru organism, avand proprietati vindecatoare extraordinare. De fapt, este unul din cele mai intalnite ingrediente atunci cand vine vorba de masaj.

In afara de diminuarea si atenuarea ridurilor, s-a constatat faptul ca folosirea constanta a untului de shea are rezultate extraordinare in ceea ce priveste stimularea circulatiei sangvine si in reinnoirea celulelor pielii.

Atata timp cat untul de shea este natural si bun hidratant, poate fi ideal si pentru ingrijirea pielii bebelusilor. Natural si delicat, acesta se potriveste tuturor tipurilor de ten, de ce nu sa nu fie adaptat si pentru pielea fina si sensibila a bebelusilor? Datorita faptului ca untul de shea contine foarte multi acizi grasi esentiali, acesta poate reda si elasticitatea pielii.

El regenereaza pielea, stimuleaza microcirculatia si productia de colagen. Pielea devine astfel mai supla, mai fina si mai rezistenta. Proprietatile cosmetice sunt completate de cele curative, deoarece untul de shea poate calma si trata orice iritatie sau inflamatie.