ceaiul-de-galbenele-proprietati

Despre ceaiul de galbenele

Ceaiurile din plante sunt folosite de cand lumea pentru tratarea diverselor probleme de sanatate cu care ne-am putea confrunta. Ceaiul de galbenele este foarte popular in toata lumea si este foarte apreciat, totodata, pentru ca are extrem de multe beneficii asupra sanatatii. Planta apare annual si are niste flori galbene, de unde I se trage si denumirea.

Daca doriti sa obtineti maximul de beneficii din aceasta planta, ar trebui sa ii culegeti florile si sa le uscati rapid, intr-un mediu fara umezeala. Nu trebuie sa utilizati procedee sau surse artificiala de caldura pentru a le grabi uscarea, ci trebuie sa lasati acest proces sa aiba loc natural, in ritmul propriu. Cea mai indicata metoda este aceea de a le intinde pe o bucata de panza sau pe o bucata de hartie, undeva intr-un loc umbros si fara umezeala.

Pe langa faptul ca ceaiul de galbenele este un ajutor de nadejde pentru tratarea, dar si pentru prevenirea anumitor boli, el poate fi consumat din pura placere pentru ca are o aroma foarte buna si placuta. Un efect foarte important al acestui ceai este cel detoxifiant. In special in sezonul rece, cand alimentatia noastra tinde sa fie foarte bogata in grasimi, ar trebui sa consumam ceai de galbenele regulat, pentru ca ajuta la detoxifierea ficatului si la regenerarea celulelor hepatice. Actioneaza la fel de bine si asupra colonului, a vezicii biliare sau asupra intestinelor.

Beneficii medicale ale ceaiului de galbenele

Pentru persoanele care sufera de afectiuni gastrointestinale, precum gastrite, ulcere, aciditatea ridicata etc, consumul de ceai de galbenele ar trebui sa fie zilnic. Pe langa un tratament medicamentos de la medic, in cazurile mai grave, acest ceai are o actiune de vindecare asupra acestor afectiuni. Durerile menstruale sau crampele abdominale sunt semnificativ ameliorate prin consumul acestui ceai, intrucat substantele din el au efect antiinflamator.

Ceaiul de galbenele poate avea si un efect estetic pentru tenul imbatranit sau foarte uscat. Daca il consumi in fiecare zi, vei ameliora semnificativ aspectul pielii, intrucat galbenelele ajuta si stimuleaza productia de colagen. Tenul tau va fi mult mai hidratat, mai intins si mai elastic. Pentru persoanele care au un ten problematic, cu acnee sau cu pete rosii si iritatii, ceaiul de galbenele poate servi ca o lotiune tonica.

Cat se bea ceaiul de galbenele

In fiecare dimineata si in fiecare seara, puneti ceai de galbenele pe o discheta demachianta si stergeti cu atentie tenul. Daca folositi regulat aceasta metoda, veti observa negresit imbunatatiri, in sensul ca petele se vor diminua, roseata se va estompa, iar cosurile nu vor mai aparea atat de des. Acelasi efect benefic il are ceaiul de galbenele si asupra micilor zgarieturi sau taieturi, carora le grabeste vindecarea si cicatrizarea.

Pentru persoanele care isi doresc deschiderea nuantei parului sau pentru persoanele care au deja parul deschis la culoare si doresc sa mentina sau sa reimprospateze culoarea, ceaiul de galbenele poate face minuni. Imediat dupa samponare si masca de par, clatiti parul cu ceai de galbenele si masati usor compozitia in firul de par. Parul se va deschide la culoare si va capata reflexii naturale foarte frumoase.

Ceaiul de galbenele este un ajutor de nadejde si pentru fortificarea sistemului imunitar. Este un ceai bogat in antioxidanti, iar acesta ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva bacteriilor si impotriva virtusurilor. Acest ceai are un rol important atat in preventie, cat si in tratarea bolilor. Asa ca ar trebui sa il consumati zilnic, pentru a preveni contactarea anumitor virusi, dar si daca v-ati imbolnavit, pentru ca va ajuta la grabirea vindecarii.