sfaturi-pentru-repararea-unui-laptop

Cum se poate repara un laptop – câteva sfaturi simple

Am parcurs un drum lung de la ENIAC, dezvoltat în anii 1940, care a deschis drumul pentru epoca modernă a calculatorului. Un lucru foarte notabil despre aparate precum ENIAC a fost faptul că a esuat în mod regulat.

Din fericire, computerele moderne construite din circuite integrate sunt mult mai fiabile, dar nu sunt întotdeauna atât de ușor de rezolvat. Laptopurile sunt o particularitate neplăcută deoarece sunt miniaturizate: toate componentele sunt compacte și blocate într-un spațiu foarte strâns.

Mai rău, unele părți sunt concepute să se potrivească doar unui anumit aparat. În timp ce tastatura externă pentru un computer desktop este o componentă pe care o puteți înlocui pentru câțiva dolari, cea de pe laptop este în general făcută pentru a se potrivi numai unui aparat (sau unei mărci de computer) și unui înlocuitor, efectuat de către un dealer, si ar putea costa un sfert din prețul unui aparat nou!

Dar nu vă faceți griji, deoarece unele dintre cele mai frecvente lucruri care merg prost la laptop-uri sunt surprinzător de ușor de a le rezolva pe toate. Dacă sunteți în mod rezonabil competent (și încrezător) și considerati ca aparatul dvs. pare să nu se mai poate repara, de ce nu investigati dacă puteți să rezolvați aceasta problema înainte de a cumpăra un nou computer? Iată câteva sfaturi simple de a rezolva aceasta problema.

Faceți o copie de rezervă

Dacă aparatul dvs. funcționează încă, asigurați-vă că ați făcut o copie de rezervă a întregului hard-disk (sau cel puțin a documentelor cele mai importante) înainte de a începe. Copiați întreaga „Documentele mele” (sau „Documente” pe un aparat Linux) pe o unitate flash USB sau pe un CD-ROM. (Un alt sfat util: dacă sunteți familiarizat cu Linux, ați putea să încărcați utilizând un CD live Linux, să montați partiția Windows și apoi să copiați fișierele pe o unitate flash externă în Linux.)

Dacă sunteți sigur (ă) ca hard diskul este intact, poate doriți să îl indepartati și să-l puneți undeva în siguranță înainte de a încerca alte reparații
Un lucru de remarcat în trecere este faptul că, crearea de copii de siguranță numai atunci când calculatorul dvs. s-a stricat este o prostie. Obisnuiti-va sa faceti backup-uri în mod regulat. Companiile departamentale de IT, de obicei, isi protejeaza sistemele lor zilnic.

Este nevoie de aproximativ un minut pentru a copia totul pe un stick de memorie USB. Încercați să recuperati toate datele astfel încât articolele recuperate în mod regulat să fie într-un singur loc ca să le copiați mai repede. Backup-ul a facut schimbari mai putine, poate in colecția ta de fotografii sau muzică). Amintiți-vă că puteți folosi lucruri precum playerele MP3 pentru a stoca fișiere de pe computer, prrecum muzică, astfel încât să puteți utiliza acelea ca și copiile de rezervă portabile, dacă aveți nevoie.

Un alt sfat bun este să păstrați undeva o copie de rezervă. Păstrați o copie a dosarului de documente al computerului de acasă pe o unitate USB de la birou. Atunci sunteți mai bine protejați împotriva unor lucruri neplacute. Există, de asemenea, o mulțime de sisteme de stocare bazate pe cloud-uri (cum ar fi S3, Amazon, Google Drive și Apple iCloud), pe care le puteți utiliza pentru a face backup online.

Lucrați cu un plugin

Practic, fiecare laptop modern are mai multe prize USB și este ușor să conectați o tastatură externă, mouse, ecran, cameră Web, hard disk și așa mai departe. Cele mai multe laptopuri au de asemenea o mufă de card PCMCIA (un slot subțire pe o parte), unde puteți conecta un modem extern, o cartelă Wi-Fi sau un hub USB.

Dacă se întâmplă ceva evident pe laptop, cea mai simplă, mai ieftină și mai ușoară „reparare” pe care o puteți face este adesea trecerea la un dispozitiv extern. De exemplu, dacă tastatura se strica, puteți utiliza o tastatură USB cu plugin. Dacă cardul dvs. de sunet nu mai functioneaza normal, procurati-va ceva asemănător cu un Griffin iMic (o mică placă de sunet externă care se conectează la portul USB).

Dacă modemul nu mai funcționează, utilizați o placă modem plug-in în portul PCMCIA. Dacă unul dintre soclurile dvs. USB nu mai funcționează, obțineți un hub USB pentru plugin și utilizați-l în unul dintre celelalte prize USB; dacă toate prizele USB nu funcyioneaza, obțineți un hub USB PCMCIA. De obicei, puteți cumpăra aceste tipuri de „periferice” pentru câțiva dolari pe eBay și puteți să le potriviți în câteva secunde, fără să dezasamblati calculatorul sau să vă faceți griji că lucrurile se vor agrava.