Cum sa construiesti un perete

Pereti din caramizi sau pereti din blocuri de beton, amblele sunt ziduri foarte frecvente in industria constructiilor, care ofera si multe avantaje. Construirea acestor ziduri este o sarcina destul de simpla, dar care necesita timp si precizie. Iata cativa pasi pe care i-ati putea urma pentru a va ajuta sa construiti un zid.

Stalpii zidului – Incepeti prin a marca prin exterior perimetrul vitorului perete. Infigeti stalpii cu un ciocan de cauciuc si folositi o linie din sfoara pentru a va ajuta sa determinati daca liniile sunt drepte.

Fundatia – Pregateste o baza pentru perete. In mod normal, pentru un zid de beton sau pentru cei de zidarie se realizeaza o fundatie din beton, care ar trebui sa fie cu cel putin patru centimetri mai lata decat latimea blocului, permitand astfel fundatiei de beton sa dobandeasca putere.

Intinderea caramizilor – Incepe prin amestecarea mortarului intr-un mix, conform instructiunilor. Primul rand de caramizi ar trebui să fie instalat sub nivelul podelei si in interiorul santului fundatiei. Peste acest rand va trebui sa aplicati un strat de mortar deasupra. Imprastiati amestecul de-a lungul laturilor blocului si indepartati excesul cu o mistrie. Repetati pana cand primul rand a fost incheiat. Verificati cu o nivela, apoi completeaza cu un strat mai gros de mortar, in cazul in care este necesar.

Al doilea strat – Repetati actiunea efectuata la pasul anterior pentru a adauga un alt strat de caramizi de beton. Blocurile pot fi asezate in asa fel incat sa creeze un model, in sensul in care capetele unei caramizi sa se afle deasupra mijlocului celei de sub ele. Continuati sa puneti si restul caramizilor si incercati sa va limitati la a construi nu mai mult de sase randuri pe zi. Lasati mortarul sa se intareasca complet inainte de a continua sa se zideasca blocul de beton.

Taierea caramizilor – La un moment dat, caramizile vor trebui taiate astfel incat sa poata fi instalate in colturi si de-a lungul imbinarilor. Cel mai bun mod de a taia o caramida din beton este folosind un ciocan si o dalta pentru a crea o linie dreapta in cazul in care va doriti acest lucru. Aceasta taietura ar trebui sa fie realizata numai dupa ce ati masurat exact vidul in care va fi instalata. Folosind un ciocan, impingeti usor caramida taiata in locul vizat. Fiti atenti sa nu aplicati o forta excesiva in timp ce folositi ciocanul, in caz contrar, blocul poate fi rupt in bucati mai mici.

Intarirea zidului – Armarea verticala poate fi instalata in interiorul celulelor bloc si umplute cu mortar. Armarea orizontala ar putea fi necesara, de asemenea, cu prefabricate din sarma plasate de-a lungul rosturilor dintre randuri.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *