Cum se repara un laptop

Dacă problema computerului dvs. nu este evidentă, încercați sa accesati Google. Așa am descoperit că invertorul de ecran LCD trebuie înlocuit pe unul dintre laptopurile mele vechi: ecranul pâlpâia și, uneori, se întuneca, dar am putut vedea în continuare un scris destul de clar.

După ce am aflat despre riscurile înlocuirii unui invertor (este o componentă de înaltă tensiune), am luat măsurile de precauție adecvate, apoi am scos șuruburile în partea de jos a ecranului laptopului meu. A fost ușor și ieftin să comand o nouă piesa de pe eBay și am instalat un înlocuitor în aproximativ treizeci de secunde. Am fost uimit și încântat că am transformat un aparat inutil, în ceva nou, cu un efort aproape zero.

5. Găsiți piesa de schimb

Odată ce știți ce este în neregulă cu calculatorul dvs., va trebui în general să înlocuiți una sau mai multe părți. Presupunând că puteți ajunge la ele, piesele de montaj sunt adesea mult mai ușoare decât pare. Părțile cele mai susceptibile de a merge greșit sunt cele de sub clapetele mici de pe baza aparatului. Pur și simplu citiți numărul piesei și introduceți-l în Google și eBay și vedeți ce găsiți. Deseori, veți găsi un înlocuitor oficial de la producător și, probabil, niște echivalente mai ieftine făcute de alte companii.

6. Aveți grijă când montați piese de schimb

Principalele părți ale unui laptop sunt, de obicei, modulare și concepute pentru a fi înlocuite. Lucruri precum o tastatură laptop, de exemplu, conectați pur și simplu la placa de bază (circuitul principal) cu un clip mic pe care îl puteți îndepărta; acestea nu sunt lipite între ele. Aceasta nu înseamnă că componentele computerelor sunt robuste: adesea sunt ușor deteriorate și nu pot rezista la reparații.

Părțile „mecanice” ale laptopului dvs. sunt mai greu de înlocuit și necesită un pic de dexteritate și abilități tehnice. De exemplu, laptopurile care sunt deschise și închise în mod repetat vor avea probleme la sistemul de inchidere. Înlocuirea pieselor de acest gen poate fi dificilă: adesea va trebui să indepartati o mulțime de șuruburi și alte părți decorative și există puține posibilități de deteriorare a aparatului dvs. în acest proces. Mergeți încet, aveți răbdare și faceti fotografii în fiecare etapă, pentru a ști exact cum a decurs totul.

7. Cum va eșua?

Deși producătorii probabil că nu își construiesc aparatele să se uzeze (calculatoarele se invechesc după câțiva ani, indiferent dacă le folosiți sau nu), laptopurile, cu siguranță, nu par la fel de bine construite așa cum erau cu aproximativ un deceniu în urmă. Eșecurile sunt mult mai probabil ca acum computerele sunt folosite de un grup mai larg, mai puțin experimentat. Merită să anticipați când și cum este posibil ca aparatul dvs. nou să nu functioneze in parametrii normali și să dati mai multă atenție pentru a împiedica acest lucru.

De exemplu, eu sunt un scriitor și folosesc laptop-ul meu pentru mai multe ore în fiecare zi. Nu a fost o mare surpriză când am testat tastatura de la primul meu laptop după doar câțiva ani, deși aveam mașini de scris vechi de zeci de ani. Am avut laptop-ul meu reparat profesional, cu mare cheltuială, și apoi am făcut exact același lucru din nou câțiva ani mai târziu.

De data aceasta am primit mesajul: tastatura laptop-urilor este foarte slabă în comparație cu cele de la birou și nu sunt proiectate pentru muncă industrială. Așa că, data viitoare când am cumpărat un laptop, am cumpărat o tastatură ieftină, externă (care este mult mai plăcută pentru a tasta) și acum tin laptop-ul pe un suport și tastatura externă langa, în timp ce tastatura laptop-ului meu este intacta.

Puteți folosi un mouse și un ecran extern în același mod. Dacă vă uitați pe eBay la laptopurile ce se vand a mana a doua, veți găsi câteva alte cauze comune ale mortalității la laptop. Lipsa de lichid este prima pe lipsa. Daca vărsați o ceașcă de cafea pe un laptop obisnuiti-va cu ideea ca tastatura laptopului nu va mai functiona. Mufele USB deteriorate sunt, de asemenea, în mod obișnuit comune, de obicei cauzate de oameni care încearcă să forțeze prizele.

Conectorii USB sunt în mod inerent robusti, dar asta nu înseamnă că sunt indestructibili. Deci, tratați laptop-ul dvs. cu un pic de grijă și respect și il veti avea ani de zile. Am un Toshiba datând din 1996, care încă funcționează bine; aș fi folosit chiar si ENIAC dacă ar fi rulat doar Firefox.