Cum sa nu te pui rau cu fotograful

Fie ca este vorba de o nunta, portrete de familie sau pur si simplu de afaceri, sunt sanse mari sa ajungi sa lucrezi cu un fotograf profesionist, la un moment dat in viata. De aceea, trebuie sa stii ca exista o serie de lucruri de care ar trebui sa tii cont pentru a face procesul mai usor.

Iata cateva lucruri de care sa te feresti pentru a nu-l enerva la maxim pe fotograful angajat. Evitarea unui astfel de comportament va face viata mai usoara tuturor.

  1. Nu folosi trucuri pentru a economisi bani

Daca stii ca sedinta foto va dura o zi intreaga, nu incerca sa economisesti bani prin a spune fotografului ca va dura doar cateva ore. Pentru inceput, nu vei obtine calitatea muncii pe care o astepti si este mai mult decat probabil ca acel fotograf nu va dori sa lucreze din nou cu tine.

  1. Nu astepta miracole

Este important sa fii realist atunci cand comanzi un set de poze. Nu te astepta ca totul sa mearga perfect tot timpul si nici nu te astepta la fotograf sa fie un facator de minuni, indiferent de cat de bun este.

  1. Nu oferi descrieri scurte

Da fotografului o idee clara a ceea ce astepti de la sedinta foto. Ideea ca “voi sti cand voi vedea” nu este una de urmat in acest caz, fiindca, cel mai probabil nu vei vedea ceea ce-ti doresti. Nu lasa fotograful sa-ti citeasca gandurile si ofera-i o descriere completa si o viziune clara a ceea ce-ti doresti.

  1. Nu intarzia

Fotografii sunt oameni ocupati, care mai mult decat probabil au un program de lucru strict. Niciun fotograf nu va aprecia daca ajungi tarziu la o sedinta pogramata. In cel mai rau caz, sedinta ar putea fi amanata sau chiar anulata in totalitate. Planifica cu grija programul cu fotograful si asigura-te ca te incadrezi in el.

  1. Nu cere utilizarea nelimitata a unei imagini

Doar pentru ca ai comandat un anumit cadru, nu te astepta ca acesta sa fie folosit la nesfarsit, in orice situatie pe care o alegi. Verifica-ti contractul semnat cu fotograful pentru a vedea exact pe ce ai dat banii. Folosirea unei imagini de mai multe ori poate atrage dupa sine generarea altor facturi.

  1. Nu cere fotografului sa copieze stilul altcuiva

Fotografia este o arta si fiecare fotograf are propriul stil si viziune pe care le abordeaza cu mandrie. Ar trebui sa angajezi fotograful pe baza stilului sau si nu-l insulta, spunandu-i sa copieze pe altcineva.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *